24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Bendgate. H Apple τονίζει ότι αφορά μόλις… 9 χρήστες στον κόσμο!

    Αυτή τη στιγμή όλο το Internet ασχολείται με το διαβόητο Bendgate. Όπως ήδη θα έχετε πληροφορηθεί σε όλο τον κόσμο επικρατεί φρενίτιδα με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς χιλιάδες users ανά τον κόσμο δοκιμάζουν τις αντοχές δεκάδων smartphones και καταγράφουν τα αποτελέσματα. Το θέμα βέβαια είναι τι λέει επισήμως η Apple για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει, η οποία μέχρι πρότινος τηρούσε σιγή ιχθύος για το Bendgate.

    iphone-6-plus-bent-with-bare-hands

    H Apple τελικώς μίλησε στο έγκριτο δημοσιογραφικό site Re/Code για το Bendgate, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μάλιστα, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του γίγαντα των νέων τεχνολογιών, μέχρι στιγμής μόλις 9 κάτοχοι iPhone 6 Plus έχουν εκδηλώσει τα παράπονα τους στην Apple για τις λυγισμένες τους συσκευές. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Apple δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι στο προαναφερθέν νούμερο δεν περιλαμβάνονται όσοι users επιχειρούν να λυγίσουν τις συσκευές τους σκόπιμα και μετά να… ανεβάσουν τα “κατορθώματα” τους στο YouTube. Επιπλέον, εξήραν τη σοβαρή διαδικασία ελέγχου που υποβάλλονται όλες οι συσκευές της Apple, πραγματοποιώντας μάλιστα ένα tour σε δεκάδες δημοσιογράφους στα εργαστήρια της στο Cupertino, παρουσιάζοντας τα εξονυχιστικά tests που περνάνε από κόσκινο όλες οι συσκευές της (και ειδικά τα iPhones). Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Apple εάν η συσκευή λυγίσει υπό normal συνθήκες (δηλαδή εάν δεν υπάρξει σκόπιμη παρέμβαση από τον χρήστη), τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εκτεταμένο μηχανικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια που είναι ελαττωματική (με αυτό τον τρόπο άλλωστε οι τεχνικοί της Apple μπορούν να διαπιστώσουν ότι το πρόβλημα δεν έχει προέλθει από τον χρήστη).

    The-Three-point-Bend-test

    Σίγουρα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια iPhones σε ολόκληρο τον κόσμο, οι 9 χρήστες που αναφέρουν ότι τους έχει εμφανιστεί το πρόβλημα του λυγίσματος (όπως ισχυρίζεται η Apple) πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό. Πάντως, οφείλουμε να το παραδεχτούμε ότι η φρενίτιδα του Bendgate που έχει ξεσπάσει στο Internet με τις λυγισμένες συσκευές, έχει και τις αστείες στιγμές της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles