18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Apple: Προσεχώς επισκευές Face ID χωρίς αντικατάσταση του iPhone

    Μέχρι σήμερα, αν το Face ID σε ένα iPhone παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να αντικατασταθεί η Apple αναγκαζόταν να αντικαταστήσει ολόκληρη τη συσκευή. Πρόκειται για μια αρκετά ζημιογόνο διαδικασία, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μόνο ένα εξάρτημα, αλλά αυτή ήταν η πολιτική που ακολουθούσε η εταιρεία.


    Σύμφωνα όμως με πρόσφατες πληροφορίες, η Apple κατάφερε να βρει τρόπο, ώστε να αντικαθιστά μόνο το Face ID χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσει όλο το κινητό. Oι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε ένα νέο τμήμα service κάμερας TrueDepth, που θα περιέχει όλες τις μονάδες Face ID και μπροστινής κάμερας, επιτρέποντας επισκευές στην ίδια μονάδα.

    Η κίνηση αυτή της Apple θα βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των επισκευών ολόκληρων μονάδων, ενώ παράλληλα είναι μια κίνηση στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων της. Αυτά είναι καλά νέα και για τους πελάτες που εν καλύπτονται πλέον από την εγγύηση, αφού η αντικατάσταση θα είναι φθηνότερη από ην αγορά νέας συσκευής, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστό το κόστος.

    Διαβάστε επίσης: H Caviar… ξαναχτυπά! Νέες υπερ-lux ειδικές εκδόσεις του Galaxy S22 Ultra! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles