20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Apple Vision Pro: Αναλυτής εξηγεί τους λόγους των επιστροφών

    Αρκετοί tech experts περιέγραφαν το προηγούμενο διάστημα τους λόγους που επέστρεψαν το Apple Vision Pro πίσω στην εταιρεία, παρά το γεγονός ότι όλοι τους επαινούσαν τα στοιχεία καινοτομίας του headset. Ωστόσο, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo, διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των επιστροφών έγιναν επειδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να κάνουν set up στο gadget των 3.500 δολαρίων.

    “Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περίπου το 20-30% των χρηστών που επιστρέφουν τα προϊόντα τους το κάνουν επειδή δεν ξέρουν πώς να εγκαταστήσουν το Vision Pro”, ανέφερε ο Kuo, η έρευνα του οποίου δείχνει ότι μόλις το 1% από αυτούς που αγόρασαν το Vision Pro επέστρεψε το προϊόν. Πρόκειται για κάτι σύνηθες, που έρχεται σε αντίθεση με τις μαζικές επιστροφές που περιγράφονταν σε μακροσκελείς “εκθέσεις” στα social media.

    Παράλληλα, μια μεγάλη μερίδα αυτών των επιστροφών συμβαίνει επειδή οι χρήστες δεν ξέρουν πώς να χειριστούν το spatial computing headset της Apple. Το VR της Apple έχει κάποιες λιγότερο… προφανείς λειτουργίες που μπερδεύουν συχνά τους χρήστες. Το Vision Pro, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τεχνολογία eye-tracking για να ελέγχει τον cursor στο spatial computing realm της εταιρείας. Αν και αυτό θα έπρεπε να είναι πιο εύκολο από ότι να χρησιμοποιηθεί ένα mouse, φαίνεται πως δεν είναι για όλους.

    Ο αναλυτής της Apple επίσης ανέφερε ότι η ζήτηση για το Vision Pro επιβραδύνεται. Οι χρόνοι αποστολής για το πρωτοποριακό headset της Apple έχουν βελτιωθεί σε μόλις 3-5 ημέρες, ενώ οι εκτιμήσεις αποστολής κατά την προ-παραγγελία ήταν πάνω από ένα μήνα. Αναμένεται η Apple να πουλήσει περισσότερα Vision Pro φέτος από ό,τι είχε αρχικά προβλέψει, σύμφωνα με τον Kuo, αν και πρόκειται για ένα προϊόν που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

    Διαβάστε επίσης:

    Τυφλός άντρας βλέπει με το Apple Vision Pro και σοκάρει το TikTok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles