18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Απτικό γάντι δημιουργεί ρεαλιστική αίσθηση αφής στο “metaverse”

    Αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το όραμα του Mark Zuckerberg. Η εταιρεία πρόσφατα από Facebook μετονομάστηκε σε Meta, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός κόσμου εικονικής πραγματικότητας, που θα αναβαθμίζει αισθητά την εμπειρία.
    Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε μια νέα συσκευή που ανοίγει το δρόμο για το VR-powered metaverse. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό γάντι, το οποίο επιτρέπει σε αυτόν που το χρησιμοποιεί να νιώθει virtual αντικείμενα. Το haptic glove είναι εξοπλισμένο με εκατοντάδες actuators ή μικροσκοπικούς κινητήρες, που δημιουργούν την αίσθηση αφής.
    Βέβαια, η συσκευή δεν μπορεί να αναδημιουργήσει 100% την αίσθηση του πραγματικού κόσμου, όμως βοηθά ώστε να ξεγελαστεί το μυαλό και να πιστέψει ότι ένα εικονικό αντικείμενο βρίσκεται στα χέρια του χρήστη.

    Σύμφωνα με τη Meta, «το απτικό γάντι μπορεί να πείσει το αντιληπτικό σύστημα του χρήστη ότι αισθάνεται το βάρος ενός αντικειμένου, τραβώντας απαλά το δέρμα των δακτύλων του χρήστη με τους actuators, για να μιμηθεί την έλξη της βαρύτητας όταν ο χρήστης κρατά ένα αντικείμενο. Αλλά όλα πρέπει να γίνουν στο σωστό χρόνο». Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει η νέα συσκευή, όμως σε βάθος χρόνου προορίζεται να συνδυαστεί με ακουστικά VR και γυαλιά.

    Δείτε το video:

    Διαβάστε επίσης: Ray-Ban Stories: Μάθε τα πάντα για τα “έξυπνα” γυαλιά του Facebook (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles