22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Arduino Day 2014 @ The Cube Athens

    Την τιμητική του είχε το περασμένο Σάββατο το Arduino, καθώς μπήκε στο 10ο έτος ζωής. Στο πλαίσιο του Arduino Day 2014, διοργανώθηκαν events σε όλον τον κόσμο, προκειμένου οι φίλοι του Arduino να εορτάσουν την πρώτη δεκαετία ζωής της αγαπημένης τους πλατφόρμας.

    arduino_1 

    Το event της Αθήνας διοργανώθηκε στο φιλόξενο χώρο του The Cube Athens από τη GRobotronics, εταιρεία που ειδικεύεται σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συστήματα αυτοματισμού.

    Στο event μας υποδέχτηκε η Μαρία Καλαφάτη, που θέλοντας να μας βάλει άμεσα στο παιχνίδι, μας «υπέβαλλε» σε Arduino quiz, δελεάζοντας μας με σχετικό δωράκι…

    Παρόλα αυτά, οι πλατωνικές μας σχέσεις με το αντικείμενο, καθώς και οι σφαιρικές μας γνώσεις πάνω σε αυτό, δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις του ερωτηματολογίου, με τις περισσότερες απαντήσεις να μπαίνουν στη λογική του… Λόττο! Άξιζε πάντως η προσπάθεια!

    Όσο αναμέναμε την επίδειξη των Arduino projects από τους κατασκευαστές τους, ρόλο δασκάλου ανέλαβε ο Σταύρος Μεσσήνης, που μας έδειξε πως μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και γνώσεις, ένα πολύ απλό Arduino.

    arduino_6 

    Εν τω μεταξύ, το «κυρίως μενού» ήταν έτοιμο και ο κόσμος διασκορπίστηκε στα τραπεζάκια για να θαυμάσει τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα: από αυτοκινούμενα οχήματα, από robots που κινούνταν ανάλογα με την κίνηση των χεριών του κατασκευαστή τους, από φυτά που «ένιωθαν ευχάριστα» όντας ποτισμένα, κι ό,τι ακόμα μπορείτε να φανταστείτε…

    arduino_3

    arduino_4

    arduino_7

    Τέλος, μας δόθηκε η ευκαιρία να πάρουμε κλίμα κι από την αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην Πάτρα, στο ανοιχτό εργαστήρι P-Space και να συνομιλήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Βασίλη Γεωργιτζίκη.

    Οι λάτρεις του είδους στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ακόμα πολλοί, αλλά σίγουρα, είναι φανατικοί. Το συμπέρασμα όμως που προέκυψε από το περασμένο Σάββατο, είναι πως η κοινότητα του Arduino μεγαλώνει διαρκώς. Γιατί; Γιατί είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να φτιάξει κανείς με βασικές γνώσεις προγραμματισμού και ηλεκτρονικών… 

    arduino_5 

    Χρόνια πολλά Arduino! Και του χρόνου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles