17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ASBISc Enterprises Plc: Προσέφερε δωρεάν 1000 φορητούς υπολογιστές για κάλυψη των αναγκών Δημοτικών Σχολείων της Λεμεσού

    Στην δωρεάν παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού, και πιο συγκεκριμένα 1000 φορητών υπολογιστών για τα δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού προχώρησε η ASBISc Enterprises Plc, στο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής εύθηνης, για στήριξη κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

    Οι 1.000 δωρεάν φορητοί υπολογιστές θα φθάσουν στα δημοτικά σχολεία και θα διανεμηθούν σε παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης σε συντονισμό με την ΠΟΕΔ και τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού. Οι υπολογιστές θα χρησιμοποιηθούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία (ηλικίας 6-12), τα  οποία, για οικονομικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το δικό τους  υπολογιστή.

    Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, εκπρόσωποι της ASBIS, κος. Serhei Kostevitch, κος Κωνσταντίνος Τζιαμαλής και κος Λεύκιος Θεοδοσίου παρέδωσαν επίσημα τους φορητούς υπολογιστές και στους δύο οργανισμούς.

    Η ΠΟΕΔ εκπροσωπήθηκε από τον κο. Αντώνη Βρασίδα (Πρόεδρο της ΠΟΕΔ Λεμεσού)και τον κο. Αντρέα Ξενοφώντος (Γραμματέα της ΠΟΕΔ Λεμεσού) ενώ η Σχολική Εφορεία Λεμεσού εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της κο. Ντίνο’Ελληνα.

    Ο κος Κωνσταντίνος Τζιαμαλής, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ASBISc Enterprises Plc, σχολίασε: «Η ASBIS είναι μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία η οποία συμμετέχει σε κοινωνικές εκστρατείες με στόχο τη βελτίωση της ζωής αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ως κατασκευαστής και διανομέας εξοπλισμού πληροφορικής και σύγχρονων τεχνολογιών, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία στη ζωή μας σήμερα. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι κάθε μαθητής, θα πρέπει να έχει τώρα ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, καταρρίπτοντας έτσι κάθε οικονομική ανισότητα. Βλέποντας τις προσπάθειες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε τους Υπολογιστές με σκοπό κανένα παιδί της δημοτικής εκπαίδευσης να μην χρειαστεί να στερηθεί ενα από τα πολυτιμότερα αγαθά, τη γνώση.».

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Λεμεσού, κος Αντώνης Βρασίδα σχολίασε «Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την ASBISc Enterprises Plc για την ευγενή της χορηγία/προσφορά 1000 φορητών υπολογιστών για τις ανάγκες των παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, σε μια έμπρακτη προσπάθεια στήριξης των παιδιών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,όπως αναδείχθηκαν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ελέω κορονοϊού. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν οργανισμοί όπως η ASBISc Enterprises Plc επειδεικνύουν μια γνήσια και ουσιαστική έγνοια για τα εκπαιδευτικά δρώμενα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και στηρίζουν εμπράκτως τα παιδιά που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Η σημερινή τους ενέργεια τιμά ιδιαίτερα τόσο την εταιρεία ως οργανισμό αλλά και τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της εταιρείας για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και προσωπικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ τους οποίους υπήρξε πλήρης συνεννόηση και ταύτιση απόψεων από την πρώτη στιγμή, πράγμα που επέτρεψε η όλη προσπάθεια να προχωρήσει και μάλιστα τάχιστα. Ευχαριστίες εκφράζουμε και προς τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού μέσω της οποίας θα καταστεί εφικτό ο εξοπλισμός αυτός να φθάσει στα δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και εν τέλει στα παιδιά».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles