21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Άσε για λίγο το “The Onion” και διάβασε “το Κουλούρι”: Όταν το τρολάρισμα γίνεται και ελληνική μόδα

    Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο digitallife.gr στο “The Onion”, τη σατυρική “ειδησεογραφική” ιστοσελίδα των ΗΠΑ, που, πραγματικά, απολαμβάνουμε να διαβάζουμε…

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, μάλιστα, που τα σατυρικά θέματά της γίνονται αντικείμενο αναδημοσιεύσεων ακόμη και από σοβαρά sites, δημιουργώντας πραγματικά “σκάνδαλα”. Σε ένα από αυτά, πρόσφατα, όταν το “The Onion” ανακήρυξε ως πιο σέξι άνδρα στον πλανήτη τον Πρόεδρο της Βορείου Κορέας, Kim Jong-Un, κινεζική κομμουνιστική ιστοσελίδα “παρασύρθηκε” από την είδηση και έσπευσε να τον συγχαρεί (Ιδού η σχετική μας αναφορά).

    Τον τελευταίο καιρό, όμως, μπορούμε να είμαστε περήφανοι ότι κάτι αντίστοιχο με το “The Onion” -τηρουμένων των αναλογιών πάντα- αποκτά και η ελληνική αγορά. Αναφερόμαστε στο site “το Κουλούρι”, με παρόμοια λογική, το οποίο δημοσιεύει αποκλειστικά “ειδήσεις” με σατυρικό περιεχόμενο. Έλα, όμως, που κάποιοι τις παίρνουν σοβαρά!

    Κάπως έτσι, λοιπόν, η πρόσφατη γκάφα του ANT1 έκανε διάσημο το “Κουλούρι” και ρόμπα το ειδησεογραφικό τμήμα του σταθμού. Το θέμα δημιουργήθηκε όταν το κανάλι πήρε αφορμή από αυτό εδώ το θέμα, το οποίο αφορά ένα υποτιθέμενο “υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Γκιώνα που χτίζουν αραβικά funds”, και από αυτό δημιούργησε ένα ρεπορτάζ για το κανάλι! Σοκ… Αν διαβάσει κανείς τον τρόπο που είναι γραμμένο το δημοσίευμα στο “Κουλούρι” καταλαβαίνει εύκολα πόσο εξωφρενικό φαίνεται το να παρασυρθεί κάποιος και να το θεωρήσει σοβαρό. Κι όμως, κυρίες και κύριοι, κάποιος το έκανε…


    Βέβαια, επειδή άλλο να το περιγράφουμε κι άλλο να το βλέπεις, δες εδώ το video που προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 όπως το κατέγραψε ο Άρης Δημοκίδης της Lifo, στο τέλος του σχετικού θέματος για τη στήλη του “Μικροπράγματα”.

    Το όλο ζήτημα έγινε “viral”, και από χθες το βράδυ έχει “πλημμυρίσει” τα κοινωνικά δίκτυα, αποτελώντας και μία καλή αφορμή για να μάθουν πολλοί το δικό μας “The Onion”. Μία πλοήγηση, πάντως, στο “Κουλούρι” η αλήθεια είναι ότι θα σου φτιάξει “καινούριο συκώτι”. Εντάξει, μπορεί να μην είναι όλες οι σατυρικές “ειδήσεις” τους πετυχημένες, αρκετές από αυτές όμως είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεται να διαβάσεις στη μέση μίας δύσκολης ημέρας. Το χρειαζόμαστε!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles