23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ανακύκλωση συσκευών – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

    Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος έχουν ως αποτέλεσμα πολλά να είναι τα νοικοκυριά που επιθυμούν την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νέες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή” παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, αφού δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να μειώσουν έως και 40% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως έγινε γνωστό, η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων ανοίγει από αύριο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ως τις 5 Ιουλίου. Οι αιτήσεις στη συνέχεια θα αξιολογηθούν με βάση εισοδηματικά κριτήρια και προτεραιότητα θα δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά, τις πολύτεκνες οικογένειες και τα νοικοκυριά με μέλη ΑΜΕΑ.

    Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, με το ύψος της επιδότησης να κυμαίνεται από 30% – 50% ((135 έως 710 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα και το είδος της συσκευής).

    Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι:

    -Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει σταδιακά, ανάλογα με το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου και θα λειτουργεί χωρίς δικαιολογητικά. Τα στοιχεία αντλούνται αυτόματα από το taxis.

    -Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο ένα ηλεκτρονικό κουπόνι για κάθε συσκευή το οποίο θα ισχύει έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

    -Η ανακύκλωση της παλιάς συσκευής είναι απαραίτητη και θα γίνεται με ευθύνη του εμπόρου. Αν ο έμπορος δεν παραλάβει και δεν παραδώσει την παλιά συσκευή δεν εισπράττει την επιχορήγηση.

    -Κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει 1-3 συσκευές.

    Η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται ότι θα φθάσει στις 209.000 μεγαβατώρες, ενώ το όφελος για τα νοικοκυριά από την μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας με την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών από νέες, υπολογίζεται στα 300 ευρώ ετησίως.

    Διαβάστε επίσης:

    Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Tik Tok έρχεται στο Instagram

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles