16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Baldur’s Gate 3: Η “κότα με τα χρυσά αυγά” φέρνει εκατομμύρια στα ταμεία της Hasbro

    Η Hasbro, η μητρική εταιρεία της Wizards of the Coast, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του Dungeons & Dragons, μοιράστηκε τα οικονομικά της στοιχεία, από τα οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 15% το περασμένο έτος, η επιτυχία του Baldur’s Gate 3 έφερε στο ταμείο περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια.

    Ενώ το τμήμα ψυχαγωγίας της Hasbro έπεσε κατά 31%, η Wizards of the Coast και το ψηφιακό gaming είδαν αύξηση εσόδων κατά 10%, γεγονός που οφείλεται στην επιτυχία του Baldur’s Gate 3 από τη Larian Studios και το Monopoly Go!.

    Για εκείνους που αναρωτιούνται τι σχέση έχει το παιχνίδι της Larian Studios με την κατασκευάστρια της Monopoly, ιδού μια μικρή σημείωση: Το Baldur’s Gate 3 βασίζεται στο D&D, οπότε η εταιρεία χρειάστηκε άδεια από τη Wizards of the Coast για να το χρησιμοποιήσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι για την οικονομική επιτυχία του BG3. Η Larian ακόμα δεν έχει μοιραστεί πόσα αντίτυπα του παιχνιδιού έχουν πουληθεί.

    Θα δούμε άλλα παιχνίδια μετά το Baldur’s Gate 3;

    Το παιχνίδι συνεχίζει να προσελκύει παίκτες μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Οι κριτικές του στο Steam έφτασαν πρόσφατα τις 500.000, με το 96% από αυτές να είναι θετικές. Ενώ η συμμετοχή σίγουρα θα μειωθεί με τον χρόνο, ο CEO της Hasbro, Chris Cocks, προβλέπει ότι η επιτυχία θα συνεχιστεί το 2024.

    Το BG3 έχει σίγουρα επηρεάσει την επιχειρηματική δράση του D&D, οπότε αναμένουμε να δούμε περισσότερα video games σύντομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Baldur’s Gate 3: Θα έρθει τελικά στο Xbox Game Pass;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles