23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Όταν ο Bill Gates και ο Steve Jobs έπαιζαν «ραντεβού στα τυφλά» (video)

    Μπορεί τώρα να φαίνεται εντελώς «cult», αλλά ο Steve Jobs πάντα προσπαθούσε να κάνει καλές και πρωτότυπες παρουσιάσεις on stage. Έτσι και το 1983, στο Apple Event, παρουσίασε την «προδιαγεγραμμένη επιτυχία» του Mac με ένα τρομερά ιδιαίτερο τρόπο (για την εποχή). Έστησε στη σκηνή ένα «ραντεβού στα τυφλά».

    macintosh_software_dating_game_620px

    H ιδέα γι αυτό το σκηνικό ανήκει στην ομάδα που έφτιαξε τους Mac και ήθελε με αυτό τον τρόπο να δείξει όλες εκείνες τις ομάδες που εργάζονταν πέρα από την Apple για να γίνει πραγματικότητα αυτή η νέα γενιά μηχανημάτων. Δείτε το βίντεο:

    Το “love story” μεταξύ Steve Jobs και Bill Gates, ή Apple και Microsoft, πέρασε από πολλά κύματα. Ξεκίνησε με πάθος καθώς, αρχικά υπήρξε αμέριστη συνεργασία μεταξύ των δύο και κατέληξε σε κορόνες όπως «τα Windows είναι απειλή για όλα τα PC του κόσμου», με την απαραίτητη συνοδεία της ζήλιας, του ανταγωνισμού και της εχθρότητας που ενέχουν όλες εκείνες οι σχέσεις που ξεκινούν με πάθος αλλά διαλύονται στην διαδρομή.

    Διαλύονται; Όχι. Βαδίζοντας πάνω σε αυτό το μεταίχμιο αγάπης και μίσους ήταν ο Bill Gates το 1997 που επένδυσε 150 εκατομμύρια δολάρια στην Apple, σώζοντας έτσι την εταιρεία. Τι να πει κανείς… Οι μεγάλοι έρωτες, συνήθως δεν έχουν «ευτυχή» κατάληξη. Σημαδεύουν όμως εκείνους που τους έζησαν και όταν περάσουν τα χρόνια, πολλά χρόνια, συναντιόνται και ξέρουν ότι ποτέ δεν είχαν κάτι να χωρίσουν. Όπως το 2007, όταν ο Bill Gates και ο Steve Jobs συναντήθηκαν στις κόκκινες καρέκλες του συνεδρίου All Things D σε αυτή την επική συνέντευξη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles