17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Και η Ινδία (δεν) αγαπά το Bitcoin. Θα αντέξει τις “πιέσεις” το cryptocurrency που συζητούν όλοι;

    Το Bitcoin αντιμετωπίζει, για ακόμη μία φορά, πιέσεις από κυβερνήσεις της υφηλίου, με την Ινδία να είναι η επόμενη χώρα που τα βάζει με το δημοφιλές cryprocurrency.

    No-Bitcoin-Allowed

    Όπως αναφέρουν οι “The Economic Times”, η Reserve Bank of India εξέδωσε προειδοποίηση στις 24 Δεκεμβρίου, αναλύοντας λεπτομερώς τους κινδύνους που μπορούν να προέλθουν από τις συναλλαγές μέσω Bitcoin. Έτσι, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι διακυμάνσεις της αξίας του νομίσματος, η “αναρχία” που επικρατεί στις συναλλαγές του, ακόμη και το ότι το Bitcoin θα μπορούσε να “παραβεί” την υφιστάμενη νομοθεσία κατά του ξεπλύματος χρημάτων και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

    Με βάση αυτή την προειδοποίηση, πολλά σημαντικά ανταλλακτήρια στην Ινδία, όπως τα INRBTC και BuySellBitCo.in, έχουν σταματήσει να διαπραγματεύονται το Bitcoin, σημειώνοντας στις σελίδα τους ότι υπάρχει η ανάγκη νομικών κατευθυντήριων γραμμών, πριν συνεχίσουν να πραγματοποιούν σχετικές συναλλαγές.

    Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα, μάλιστα, προχωρούν ακόμη περισσότερο στα δημοσιεύματά τους, αναφέροντας ότι, πέρα από συστάσεις, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει πραγματοποιήσει ακόμη και “επιδρομές” κλείνοντας σχετικά ανταλλακτήρια.

    Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο Bitcoin στην Κίνα είχε σταματήσει τις συναλλαγές, ακολουθώντας εντολές της τοπικής κυβέρνησης, οδηγώντας έτσι την τιμή του cryprocurrency σε μεγάλη πτώση φτάνοντας έως και τα 570 δολάρια.

    Σε αντίθεση ωστόσο, με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κίνα, η αντίστοιχη “απαγόρευση” στην Ινδία δε φαίνεται να δημιουργεί, προς το παρόν τουλάχιστον, τα ίδια σοβαρά προβλήματα στο Bitcoin, η τιμή του οποίου, πριν λίγες ώρες, στο Mt Gox, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, έφτανε τα 797 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles