18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Συνεχίζεται η πτώση της Blackberry, συμφωνία με Foxconn μέχρι το 2018

    Δυστυχώς η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό για τη Blackberry που ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες και για το τρίτο τρίμηνο του 2013.

    bb

    Όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική αναφορά η εταιρεία κατέγραψε απώλειες 4,4 δις δολλαρίων (!) τους τελευταίους τρείς μήνες, ενώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο είχε μεν χασούρα, αλλά «μόνο» 965 εκατομμύρια δολλάρια. Αυτές οι απώλειες οφείλονται εν μέρει και στη μείωση των εσόδων, από το $1,6 δις στο $1,2 δις, καθώς οι πωλήσεις smartphones της έπεσαν στα 1,9 εκατομμύρια συσκευές, από τα 3,7 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το Q2. Πολύ άσχημες ενδείξεις για την πορεία της εταιρείας…

    Ούτε η εκτόξευση του BBM app για Android και iOS στα 40 εκατομμύρια χρήστες φαίνεται ικανή να ανακόψει την πτώση. Από το Σεπτέμβρη, πάντως, η Blackberry διέθεσε 5.000 Enterprise Service 10 servers σε επιχειρήσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό πωλήσεών τους στους 30.000. Ίσως το μοναδικό σχοινί από το οποίο πασχίζει να κρατηθεί η εταιρεία αυτή τη στιγμή.

    1015blackberry

    Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, η Blackberry σύναψε νέα, 5ετή συμφωνία με την κατασκευάστρια Foxconn για την παραγωγή smartphones αρχικά για την αγορά της Ινδονησίας και ακολούθως για άλλες αναπτυσσσόμενες αγορές. Αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πλάνο για την επαναφορά στην κερδοφορία, θα πρέπει να υλοποιηθεί γρήγορα και να φανούν σύντομα τα ευεργετικά του αποτελέσματα…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles