21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Bugs στους drivers της AMD, οδηγεί τους Ryzen να κάνουν overclocking… μόνοι τους!

    Πολλοί είναι οι PC enthusiasts, οι οποίοι λατρεύουν να κάνουν overclocking στα συστήματά τους, μέχρι… τελικής πτώσεως, με αποτελέσματα πολλές φορές να φλερτάρουν με τον θρίαμβο και την… καταστροφή μαζί. Φυσικά, για να κάνεις overclocking, θα πρέπει να διαθέτεις μια σειρά από στοιχειώδεις γνώσεις για το πως λειτουργεί ένα σύστημα και (κυρίως) για τις ρυθμίσεις που πρέπει κάποιος χρήστης να κάνει μέσω του Bios. Ωστόσο, ένα bug που παρατηρήθηκε πρόσφατα στους drivers της AMD μάλλον βγάζει τους χρήστες από τη… δύσκολη θέση, καθώς οι Ryzen επεξεργαστές εμφανίστηκαν να ανεβάζουν στροφές από μόνοι τους και να κάνουν… overclocking.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι σχετικά επικίνδυνο καθώς μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και να καταστραφούν κάποια από τα υποσυστήματα του Motherboard ή και να κάψει την CPU. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της AMD, το εν λόγω πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι χρήστες παραμετροποιούν τα settings του επεξεργαστή μέσω του Bios. Σε αυτή τη φάση, η AMD δεν προσφέρει κάποια λύση, παρόλα αυτά δεν φαίνεται στον κοντινό ορίζοντα να υπάρχει κάποια software λύση. Καλό είναι να δείξετε πάντως λίγο παραπάνω προσοχή και να μην πειραματίζεστε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles