17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Build 2017: Το Fluent Design System είναι το νέο Metro UI της Microsoft για τα Windows!

    Η Microsoft αποκάλυψε στο συνέδριο Build 2017 ότι το Fluent Design System θα αποτελεί μέρος του Fall Creators Update. Αν και σας είχαμε ενημερώσει προηγουμένως για την επόμενη σημαντική αναβάθμιση που θα καταφθάσει σύντομα, μικρή ήταν η αναφορά μας στο νέο UI που ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows. Ορισμένα χαρακτηριστικά του Fluent Design System θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Fall Creators Update. Μερικά από αυτά είναι τα αποκαλούμενα «blur effects», που γνωρίσαμε στα Windows Vista.

    2040_VRG0158

    Το Fluent Design System έχει σχεδιαστεί να αποτελέσει ένα πραγματικό διάδοχο του Metro UI και θα εμφανιστεί σε εφαρμογές και σε υπηρεσίες μεταξύ πολλών και διαφορετικών συσκευών των Windows, του Android και του iOS. Θα πρέπει να επισημάνουμε όμως, ότι η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει αυτές τις αλλαγές σταδιακά. Ήδη μερικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στα updates των Windows 10 apps, ενώ περισσότερα θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ίδια τα Windows, ως updates του λειτουργικού συστήματος, ένα από τα οποία θα είναι και το Fall Creators Update.

    2040_VRG0159

    Στη σκηνή του συνεδρίου Build, ο Joe Belfiore εκ μέρους της Microsoft αναφέρθηκε σε μερικές αλλαγές του Fluent Design. «Θα αρχίσετε να βλέπετε το Fluent Design στο Windows Shell, στις εφαρμογές μας και σε πολλαπλές συσκευές». Η Microsoft εστιάζει στο φως, στο βάθος, στην κίνηση, στην κλίμακα του Fluent Design και με αλλαγές που θα δίνουν την αίσθηση ότι το design βρίσκεται σε κίνηση κατά τη διάρκεια αλληλεπίδρασης με τα Windows.

    2040_VRG0160

    2040_VRG0161

    https://www.youtube.com/watch?v=vcBGj4R7Fo0

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles