18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κινδυνεύει να «κατέβει» το σήμα των Capital, Extra και Mad, από την μη καταβολή των νέων αυξημένων τελών της Velister

    digital-tv

    Εξακολουθεί να «αιωρείται» το ενδεχόμενο να «κατέβει» την 1ην Σεπτεμβρίου από την πλατφόρμα της Velister, το τηλεοπτικό σήμα τριών παγκύπριων τηλεοπτικών καναλιών, που αρνούνται να καταβάλουν τα αυξημένα τέλη προς την εταιρεία Velister.

    Όπως είναι γνωστό, η Velister, πλειοδότησε και εξασφάλισε έπειτα από σχετικό κρατικό διαγωνισμό που έγινε πριν από μερικά χρόνια, την άδεια λειτουργίας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφόρμας. Με βάση λοιπόν τα όσα προνοούνται στην άδεια λειτουργίας που της παραχωρήθηκε από το κράτος και όχι αυθαίρετα, η Velister, προχώρησε σε αύξηση που τέθηκε σε ισχύ από την 1ην Ιουλίου  2015, των ετήσιων τελών των καναλιών, που από τις 120.000 διαμορφώθηκε στις 182.000 ευρώ. Το κόστος αυτό όμως, θεωρείται από τους συγκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς δυσβάστακτο και αρνούνται να το καταβάλουν.

    Με κυβερνητική παρέμβαση που έγινε πριν λίγο για να παραμείνουν «ανοικτά» τα τρία τηλεοπτικά κανάλια και να συνεχίσουν να εκπέμπουν, οι διευθύνσεις των καναλιών πήραν παράταση μέχρι το τέλος του Αυγούστου για να καταβάλουν προσωρινά τα αυξημένα τέλη Ιουλίου – Αυγούστου, και να δοθεί έτσι χρόνος για οριστική επίλυση του προβλήματος. Παρόλα αυτά όμως το θέμα αυτό εξακολουθεί να παραμένει άλυτο, και δεδομένης της άρνησης των τριών σταθμών (Mad, Capital και Extra) να προχωρήσουν στην καταβολή των νέων αυξημένων τελών, από την ερχομένη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό σήμα τους αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπεται από τη πλατφόρμα της Velister, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles