23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Χαμός στο Twitter με τη φανταστική χώρα Listenbourg

    Οι Αμερικανοί είναι ένας λαός που συχνά χλευάζεται για την έλλειψη βασικών γνώσεων γεωγραφίας και δεν είναι λίγοι οι celebrities που κατά καιρούς έχουν τοποθετήσει την Ελλάδα στην Αφρική ή την Ασία σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ένας Γάλλος χρήστης του Twitter αποφάσισε να σπάσει λίγη πλάκα, δημιουργώντας μια φανταστική χώρα, το Listenbourg.

    Η ανάρτησή του μάλιστα συνοδεύτηκε από την ακριβή τοποθεσία της υποτιθέμενης χώρας και το σχόλιο: «Είμαι βέβαιος ότι κάνεις Αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας». Στη συνέχεια ένας άλλος Γάλλος χρήστης του κοινωνικού μέσου απάντησε «μα ποιος δε γνωρίζει το Listenbourg».

    Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένας κακός… χαμός στο Twitter, αφού γρήγορα το Listenbourg μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών και απέκτησε περιφερειακές ενότητες, κυβέρνηση, ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενώ κάποιοι χρήστες του Twitter δημιούργησαν ακόμα και αναφορές ότι το Listenbourg προετοιμάζει διαστημική αποστολή. Το τρολάρισμα ήταν τέτοιο που η φανταστική χώρα απέκτησε θέση στα δελτία ειδήσεων τόσο της Γαλλίας όσο και των ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Απολύονται 3.700 υπάλληλοι του Twitter (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles