15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Chaos Computer Club: Αναπαράγοντας τα αποτυπώματά σας από… φωτογραφίες!

    Κάντο όπως στις ταινίες, αλλά και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους… Το Chaos Computer Club, η “μεγαλύτερη ένωση hackers” στην Ευρώπη, υποστηρίζει ότι μπορεί να αναπαράγει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, έχοντας στη διάθεσή της μόνο… φωτογραφίες από τα δάκτυλά σας!

    Chaos Computer Club

    Η ανακοίνωση έγινε στη 31ο ετήσιο meeting του Chaos Computer Club στο Αμβούργο της Γερμανίας από τον Jan Krissler, ο οποίος κατάφερε να αντιγράψει επιτυχώς τα αποτυπώματα της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας, Ursula von der Leyen.

    Παλαιότερα, έχουμε δει σε αντίστοιχες παρουσιάσεις την αντιγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων ενός ατόμου που είχε αγγίξει μία επιφάνεια (όπως γυαλί ή την οθόνη ενός smartphone). O Krissler, όμως, τώρα έδειξε ότι αυτά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά μπορούν να “κλαπούν” χωρίς να αποκτήσει κάποιος τα φυσικά αντικείμενα που τα “περιέχουν”.

    Chaos Computer Club 1

    Τα αποτυπώματα τραβήχθηκαν με τη βοήθεια μίας “κοινής φωτογραφικής μηχανής”, ενώ ο Krissler χρησιμοποίησε το εμπορικά διαθέσιμο software που ονομάζεται VeriFinger για να τα επεξεργαστεί.

    Η ομάδα των Chaos Computer Club, μεταξύ άλλων, είχε παλαιότερα καταφέρει να ξεγελάσει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S, δημοσιεύοντας, μάλιστα, και σχετικό video στο Youtube.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles