17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η Meta

    Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, η Meta, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μαζικές απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίες θα ξεπεράσουν κατά πολύ αυτές που έχουν προγραμματιστεί στο Twitter.

    Στην εταιρεία εργάζονται σήμερα περίπου 87.000 υπάλληλοι παγκοσμίως. Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι από αυτή την εβδομάδα θα έρθουν μεγάλες ανακατατάξεις, από τη στιγμή που τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας παρουσιάζουν σημαντικές απώλειες. Βασικοί λόγοι, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει κατά καιρούς ο Mark Zuckerberg, είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός από το TiK Tok που έχει μαζέψει όλη τη νεολαία, αλλά και οι τεράστιες επενδύσεις στο metaverse που μέχρι στιγμής δε φαίνεται να αποδίδουν.

    Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις για την οικοδόμηση του «metaverse», που παρουσιάζεται συνεχώς από το Zuckerberg ως το μέλλον του διαδικτύου, βρίσκουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους επενδυτές, που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη δυνατότητα του ομίλου να αντλήσει αξιόλογα έσοδα από αυτό το παράλληλο εικονικό σύμπαν. Σχετικά με τις περικοπές στο προσωπικό, σε πρόσφατη παρουσίαση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, η εταιρεία ανέφερε πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά. Αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη θέση τους τελικά, αφού η Wall Street Journal κάνει λόγο για χιλιάδες απολύσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Τον Απρίλιο η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles