20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    “Χρυσά” πληρώνουν οι Έλληνες τα GB στα κινητά

    Το κινητό και η εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων παγκοσμίως. Η ανάγκη για τη χρήση GB στα κινητά έχει “εκτοξευτεί”, με το μέσο καταναλωτή να αναζητά διαρκώς συμφέροντα πακέτα από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

    Περίπου 5.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον κινητό τηλέφωνο. Η Ευρώπη κατέχει τα “πρωτεία” με το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Στη γηραιά Ήπειρο το ποσοστό ανέρχεται στο 86% του πληθυσμού.

    Στα 8.16 δολλάρια η μέση τιμή ανά GB στην Ελλάδα

    Οι Έλληνες είναι το ίδιο εξαρτημένοι από τις συσκευές τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Όπως αποκαλύπτουν όμως πρόσφατα στοιχεία του StockApps, οι Έλληνες πληρώνουν “χρυσάφι” τα GB στο κινητό τους, καθώς η χώρα μας θεωρείται η ακριβότερη για ακόμα μια φορά.

    Η μέση τιμή ανά GB ανέρχεται στην εγχώρια αγορά σε 8.16 δολλάρια, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ακολουθούν με 7.62 δολλάρια ανά GB. Τη λίστα της ακρίβειας συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

    Πιο τυχεροί είναι οι καταναλωτές σε Ισραήλ, Ιταλία και Ρωσία, αφού πρακτικά αποτελούν τις χώρες με τις μικρότερες χρεώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος μέσος όρος τιμών διαμορφώνεται στα 4.07 δολλάρια ανά GB. Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης (73%) προέρχεται από Android συσκευές και το 26.3% από iOS χρήστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην εικονική πραγματικότητα “επενδύει” το Tik Tok

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles