15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Contagion… νούμερο 2! Ο Steven Soderbergh επιβεβαιώνει ότι δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη ενός sequel!

    To ξέσπασμα του COVID-19 που ήδη βρίσκεται για σχεδόν 12 μήνες στις ζωές μας, είναι γνωστό ότι θύμισε πολύ έντονα μια πολύ δημοφιλή και πετυχημένη ταινία, η οποία είχε κυκλοφορήσει πριν από περίπου 10 χρόνια. Φυσικά αναφερόμαστε στο «προφητικό» Contagion του Steven Soderbergh, το οποίο ακόμη και όταν έκανε πρεμιέρα στα σινεμά, κανείς δεν μπορούσε ενδεχομένως ούτε καν να σκεφτεί ότι η ανθρωπότητα θα ζούσε παρόμοιες καταστάσεις. Όμως όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, στην περίπτωση του COVID-19 αυτή τη φορά η ζωή «μιμήθηκε» την τέχνη.

    Σε περίπτωση που δεν έχει τύχει να το παρακολουθήσετε, το εν λόγω φιλμ πραγματεύεται τη προσπάθεια απλών καθημερινών ανθρώπων, αλλά και μελών της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας να τιθασεύσουν το ξέσπασμα ενός φονικού αερόβιου ιού που αφήνει εκατόμβες νεκρών στο διάβα του, παραλύοντας τον πολιτισμό και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Με ένα πολύ δυνατό cast (Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Jude Law και Laurence Fishburne), το Contagion όπως αντιλαμβάνεστε εκτοξεύτηκε τις μέρες που είχαμε τα πρώτα ξεσπάσματα του κορονοϊού (οι ομοιότητες με την πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστικές), σημειώνοντας ρεκόρ στις online streaming πλατφόρμες που είναι διαθέσιμο (αλλά και στα pirate sites). Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι τώρα ο δημοφιλής σκηνοθέτης Steven Soderbergh ήδη έχει στα σκαριά ένα… sequel! Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη συνέντευξή που έδωσε ο γνωστός δημιουργός στο Happy Sad Confused podcast, ο Soderbergh επιβεβαίωσε ότι μαζί με τον σεναριογράφο Scott Burns, έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του Contagion 2. Βέβαια, όπως τόνισε το εν λόγω sequel θα είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς θα εστιάζει σε μια πιο «φιλοσοφική χροιά» στην πανδημία, προβάλλοντας διαφορετικού τύπου περιεχόμενο σε σύγκριση με την πρώτη ταινία.

    Αδιαμφισβήτητα, το 2ο Contagion «κολλάει» με τις καταστάσεις που ζούμε, ωστόσο το θέμα είναι εάν το κοινό μπορεί να αντέξει να παρακολουθήσει μια ακόμη ταινία που θα του θυμίσει τη δυσάρεστη πλευρά της ζωής που έζησε και εξακολουθεί να ζει, ύστερα από το ξέσπασμα μιας πραγματικής (και όχι fictional) πανδημίας. Αναμφίβολα, ένα φιλόδοξο αλλά και συγχρόνως δύσκολο κινηματογραφικό εγχείρημα…    

    Θυμηθείτε τα κορυφαία films που θυμίζουν το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles