23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Cortana έρχεται σε iOS και Android!

    Φαίνεται πως η Cortana, η διάσημη και… sexy φωνητική βοηθός των Windows Phones (και πλέον και των Windows 10) αναμένεται να φτάσει σύντομα τόσο στο iOS όσο και στο Android.

    cortana

    Η Microsoft έχει ήδη αναφερθεί στα σχέδιά της να λανσάρει την Cortana και σε άλλα λειτουργικά, τώρα, ωστόσο, οι πληροφορίες γίνονται περισσότερo συγκεκριμένες, καθώς, όπως γράφει το Reuters, η standalone εφαρμογή της Cortana θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε iOS και Android smartphones και tablets. Η ψηφιακή φωνητική βοηθός της Microsoft να υπενθυμίσουμε ότι θα κάνει φυσικά πρεμιέρα και στα Windows 10 αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ ήδη βρίσκεται στο τελευταίο technical preview που έχει διαθέσει η Microsoft.

    Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Eric Horvitz, managing director της Microsoft Research, αποκαλύπτει τις αλλαγές και το ευρύτερο λανσάρισμα που ετοιμάζεται για την Cortana αργότερα μέσα στο 2015. “Αυτό το είδος της τεχνολογίας, που μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει emails, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο επόμενο λανσάρισμα της Cortana που δουλεύουμε ώστε να ανακοινωθεί το φθινόπωρο” σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Η πιο… προηγμένη version της Cortana είναι γνωστή, προς το παρόν, με το κωδικό όνομα “Einstein” και, όπως φαίνεται, στηρίζεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς σε αυτή τη φάση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο release.

    Η Microsoft, σε κάθε περίπτωση, έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό τις προσπάθειές της να φέρει υπηρεσίες και εφαρμογές και σε …ανταγωνιστικές πλατφόρμες και η Cortana φαίνεται ότι αποτελεί μία από αυτές που θα δούμε σύντομα σε όλα τα smartphones και tablets μας, ανεξαρτήτως λειτουργικού που χρησιμοποιούν.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles