20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cyanogen: Εγκαταλείπει οριστικά τη δημιουργία του δικού της «ανεξάρτητου» λειτουργικού

    Αν είστε και εσείς ένας από τους φανατικούς οπαδούς της Google και του Android είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε την εταιρεία Cyanogen η οποία βρίσκεται πίσω από τις δημοφιλείς CyanogenMod ROMs, οι οποίες επιτρέπουν την τροποποίηση του Android των συσκευών. Γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλές ROMs διαθέσιμες για κάθε συσκευή, παρ’ όλα αυτά η Cyanogen κατέχει ηγετική θέση στον τομέα αυτό. Η σύσταση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 2013 (Cyanogen Inc.). Ήταν η ίδια ακριβώς χρονιά, που η Cyanogen ανακοίνωσε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της για τη δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, το οποίο θα είναι πλήρως ανεξάρτητο από το Android.

    cy

    Κάτι τέτοιο δεν προκάλεσε έκπληξη, ιδίως όταν γνωρίζαμε ότι οι ROMs αυτές προέρχονται από developers οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσει στο έπακρο τους περιορισμούς που έβαζε η Google στο Android. Ωστόσο, αποτελούσε ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για την εταιρεία. Το 2013, ο πρώην CTO της Cyanogen είχε αναφέρει συγκεκριμένα: «Αισθανόμαστε ότι οι συσκευές δεν έχουν κατασκευαστεί για τον τελικό χρήστη. Έχουν κατασκευαστεί σαν «ταμειακές μηχανές» για τις εταιρείες που τις κατασκευάζουν».

    cyanogen-logo

    Fast Foward στον Οκτώβριο του 2016 και διαπιστώνουμε ότι το μέλλον της Cyanogen είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήλπιζε η εταιρεία πριν από μερικά χρόνια. Εκτός από τις ανακατατάξεις στο εσωτερικό της, που θα φέρουν νέα πρόσωπα σε καίριες θέσεις, η εταιρεία έχει εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια ή καλύτερα το «όνειρο» για τη δημιουργία του δικού της ανεξάρτητου OS. Αντί να ανταγωνιστεί το Android και το iOS, θα εστιάσει στη δημιουργία «εικονικών mods» που οι κατασκευαστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε vanilla (stock) Android.

    Φυσικά, τα mods αυτά απέχουν από τις αρχικές προσδοκίες της εταιρείας και τα σχέδια για τη δημιουργία ενός λειτουργικού. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν μια πιο ασφαλή οδό για τη δημιουργία εσόδων, που τόσο ανάγκη έχει η Cyanogen το τελευταίο διάστημα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles