21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Cyanogen λέει όχι στην πρόταση εξαγοράς της από την Google!

    Πριν  από καιρό, σας είχαμε ενημερώσει για τη προσπάθεια πολλών γνωστών εταιρειών των νέων τεχνολογιών (μεταξύ αυτών η Microsoft και η Samsung) να εξαγοράσουν την Cyanogen, την εταιρεία που είναι γνωστή στους κύκλους των «πιο ψαγμένων» power users για το Cyanogenmod, ένα open-source λειτουργικό που έχει τη βάση του στο Android.

    Cyanogenmod-Wallpapers

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που προήλθαν από παράγοντες της αγοράς, η Google πραγματοποίησε μία αιφνιδιαστική πρόταση εξαγοράς της Cyanogen, η οποία όμως τελικώς δεν τελεσφόρησε. Οι υπεύθυνοι της μικρής εταιρείας έκριναν και αποφάσισαν ύστερα από συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της Google τελικά να μην αποδεχτούν την πρόταση εξαγοράς. Κύρια αιτία για την άρνηση της συγκεκριμένης πρότασης στάθηκε το γεγονός ότι η Cyanogen, σε αυτή τη φάση, επιχειρεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, παρόλο που δεν θεωρείται και από τις πιο ανθηρές οικονομικά εταιρείες. Μάλιστα, οι επενδυτές της Cyanogen ενημερώθηκαν πρόσφατα ότι η Cyanogen συμφώνησε με την ινδική εταιρεία Micromax, έτσι ώστε να δημιουργήσει customized λειτουργικά για τις συσκευές που θα δημιουργήσει στο μέλλον. htc-one-cyanogenmod

    Το ποσό με το οποίο προσπάθησε η Google να εξαγοράσει την Cyanogen δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο και οι άλλες  εταιρείες – μνηστήρες  (Samsung, Microsoft, Yahoo και Amazon), δεν αποκλείεται  τώρα να κινηθούν για την απόκτηση της Cyanogen, με σκοπό να προλάβουν την Google. Πάντως, το πιθανότερο είναι η μικρή εταιρεία αργά ή γρήγορα να περάσει στα χέρια μίας μεγαλύτερης εταιρείας, καθώς είναι αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles