18.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Cyberpunk 2077: Με ΑΙ αντικαταστάθηκε νεκρός ηθοποιός στο Phantom Liberty

    Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για το μέλλον των ηθοποιών και των συγγραφέων που συνεργάζονται με τα μεγάλα studios του Hollywood ή τη βιομηχανία του gaming. Αποτέλεσε άλλωστε έναν από τους βασικούς λόγους για την πολύμηνη απεργία της SAG-AFTRA που έλαβε χώρα τους προηγούμενους μήνες.

    Τώρα φαίνεται πως η developer του Cyberpunk 2077, CD Projekt Red, χρησιμοποίησε πρόσφατα AI voice cloning software, προκειμένου να αποδώσει τη φωνή ενός νεκρού ηθοποιού για το Phantom Liberty DLC.

    Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός Miłogost Reczek, που ενσάρκωσε το χαρακτήρα του Viktor Vektor στην πολωνική έκδοση του παιχνιδιού και ήταν προγραμματισμένο να επαναλάβει το ρόλο στο DLC που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, πέθανε το 2021. Η εταιρεία ανέφερε στο Bloomberg ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ΑΙ για να «αποτίσει φόρο τιμής στην υπέροχη απόδοσή του», παίρνοντας άδεια από την οικογένεια του ηθοποιού.
    Αντί να αντικαταστήσει τον Reczek εντελώς, η CD Projekt Red συνεργάστηκε με την εταιρεία Respeecher. Ένας άλλος ηθοποιός προσλήφθηκε για να πει τις νέες ατάκες και το λογισμικό της Respeecher τις επεξεργάστηκε ξανά με τη φωνή του Reczek, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθυντής προσαρμογής της CD Projekt, Mikołaj Szwed. Ο Reczek, τον οποίο ο Szwed περιέγραψε ως «ένα από τα μεγαλύτερα φωνητικά ταλέντα στην Πολωνία», είχε επίσης δανείσει τη φωνή του σε σημαντικούς ρόλους στη σειρά The Witcher.

    Διαβάστε επίσης:

    LOTR: Gollum: Συγκλονίζει το παρασκήνιο πίσω από το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles