22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Cyprus Startup Visa: Κυπριακό Σχέδιο για Νεοφυείς Επιχειρήσεις από Τρίτες Χώρες

    Με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο στους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας, το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε χθες πράσινο φως στο Κυπριακό Σχέδιο για Νεοφυείς Επιχειρήσεις από Τρίτες Χώρες (Cyprus Startup Visa). Το κυπριακό αυτό σχέδιο που ετοιμάσθηκε από την Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και περιλαμβάνει επιτυχημένες πρακτικές  που εφαρμόσθηκαν από προηγμένες χώρες στον συγκεκριμένο τομέα, (όπως  η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη κλπ) στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας, αλλά και στην ανάπτυξη του κατάλληλου επιχειρηματικού οικοσυστήματος που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

    petridis cyprus startup visa

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, το σχέδιο απευθύνεται σε επενδυτές είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο, που θα μπορούν να ιδρύσουν μια καινοτόμα επιχείρηση στην Κύπρο. Πρόσθεσε επίσης ότι το σχέδιο αναφέρεται σε υπηκόους τρίτων χωρών που πρέπει να έχουν κεφάλαιο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, να ιδρύσουν τα κεντρικά τους γραφεία και τη φορολογική τους κατοικία στην Κύπρο, να είναι πτυχιακού επιπέδου και να έχουν καλή γνώση είτε της ελληνικής είτε της αγγλικής γλώσσας, προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να είναι πιστοποιημένα καινοτόμες.

    Σε πρώτη φάση το σχέδιο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση για περίοδο δύο ετών, και θα εκδοθούν συνολικά 150 άδειες διαμονής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles