BREAKING

Εποχή Far West θυμίζει... ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Cyta!

Ένα από τα «φλέγοντα» θέματα των τελευταίων ημερών, ήταν και το περιεχόμενο της Έκθεσής του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, επί των οικονομικών καταστάσεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου για το έτος 2013.

Στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, όπως είναι γνωστό, εκφράζει την άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίο ενήργησε το διοικητικό συμβούλιο κατά το υπό αναφορά έτος (αλλά και προηγουμένως) δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Οι ενέργειες του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως σημειώνεται στην έκθεση, φαίνεται ενδεχομένως να ήταν πολλές φορές παράνομες ή και να λήφθηκαν καθ’ υπέρβαση εξουσίας ή και να συνιστούσαν κατάχρηση εξουσίας ή και να οδήγησαν σε απώλεια περιουσίας της Αρχής. Η απώλεια χρημάτων από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ, στο οποίο το προηγούμενο ΔΣ μετείχε, βαραίνει την ίδια την ΑΤΗΚ, η επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Υπηρεσία Cytavision με αδιαφανείς διαδικασίες, φαίνεται να οφείλονται σε ενέργειες του προηγούμενου και προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων.

Με βάση λοιπόν τον σχετικό Νόμο, με την κατάθεση στη Βουλή του Κρατικού Προϋπολογισμού ή των Προϋπολογισμών των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κατατίθεται, από τους κατά νόμο αρμοδίους για την ετοιμασία των Προϋπολογισμών αυτών, στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, λεπτομερής έκθεση συμμόρφωσης και εφαρμογής των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας που περιέχονται στην τελευταία εκδοθείσα Ετήσια Έκθεσή του και αφορούν στις αρμοδιότητες και δραστηριότητες των υπηρεσιών που αφορά ο υπό έγκριση Προϋπολογισμός.

Αναμφίβολα, αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Να δοθούν από τους κατά νόμο υπεύθυνους της ΑΤΗΚ, όλες εκείνες οι λεπτομέρειες συμμόρφωσης και εφαρμογής των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας που στόχο έχουν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον.

Δεν εξυπηρετείται όμως κανένα δημόσιο συμφέρον, αν με αφορμή την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, πολλοί επαΐοντες ερμηνεύουν με διαφόρους τρόπους, το περιεχόμενο της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, καταθέτοντας απόψεις για πιθανούς και απίθανους τρόπους αντιμετώπισης της «απειλής» που λέγεται Cyta.

Παρακολουθώντας κανείς, τα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες για την Cyta, σχεδόν αυτόματα, γίνεται ο συνειρμός, που οδηγεί κοντά δυο αιώνες πίσω. Στην εποχή της Άγριας Δύσης, κυριολεκτικά και μεταφορικά.  Τότε.. που οι αρχές κάθε αξιοσέβαστης πόλης, ο δήμαρχος, ο σερίφης κ.λπ. τοιχοκολλούσαν αφίσες με φωτογραφίες  από τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς της εποχής εκείνης, προσφέροντας αμοιβή, το ύψος της οποίας ήταν  διαβαθμισμένο, ανάλογα με τα εγκλήματα ή τον αριθμό των θυμάτων του κάθε «καλού παιδιού». Για τους χειρότερους και τους πιο επικίνδυνους από αυτούς, η παρότρυνση των αρχών της πόλης προς τους ιδιώτες «κυνηγούς», που συχνά συνεπικουρούσαν κι ακόμα συχνότερα κέρδιζαν, σ’ αυτή την ιδιότυπη κούρσα θανάτου τους εκπροσώπους του νόμου στις έρευνές τους, ήταν πάντοτε σαφής: Dead or alive – φέρτε τους ζωντανούς ή νεκρούς…

Ε, λοιπόν, αυτές τις αφίσες του στυλ «δίδεται αμοιβή για…» θυμίζουν τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές τις μέρες για την Cyta, από τις πέννες και τα στόματα μερικών,  που μοιάζουν να φτύνουν.. εκεί που έγλυφαν μέχρι πρότινος.  Τους «κυνηγούς κεφαλών», αλλά και τους επίδοξους κυνηγούς των κάθε λογής  «αμαρτημάτων», που απειλούν, όπως συνέβαινε και στην εποχή του Far West, να παραδώσουν στις αρχές.. τους διεφθαρμένους και τους κακοποιούς της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment