21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Εγκαινιάστηκε και επίσημα η Υπέργεια Διάβαση Cyta στη Λεμεσό

    cyta ipergeia diavasi 1

    Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, τα εγκαίνια της Υπέργειας Διάβασης Cyta στη Λεμεσό. Το έργο-στολίδι για την πόλη, είναι έργο της Αρχιτέκτονα Μαργαρίτας Δανού και υλοποιήθηκε χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από τη Cyta στο πλαίσιο της προσφοράς της στην κοινωνία και σε έργα υποδομής που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια.

    Η Cyta, ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα οδικής ασφάλειας, επέλεξε να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της διάβασης τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-6 Μαΐου), όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή βδομάδα είναι αφιερωμένη στην ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο. Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν και παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, τα οποία ενημερώθηκαν από την Τροχαία για την ασφαλή διακίνησή τους σε πολυσύχναστους δρόμους και έδωσαν, με την παρουσία τους, μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

    cyta ipergeia diavasi 2

    Κατά την εκδήλωση εγκαινίων απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών κ Χάρης Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ Ανδρέας Χρίστου και ο Πρόεδρος της Cyta κ Χρίστος Πατσαλίδης.

    Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, μέλη του Συμβουλίου του Οργανισμού, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λεμεσού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, οι τοπικές αρχές και οι συντελεστές του έργου.

    cyta ipergeia diavasi 3

    Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τη Cyta για την ενέργειά της, τονίζοντας πως με το έργο αυτό, το παραλιακό μέτωπο Λεμεσού αναβαθμίζεται και συνδέεται με το κέντρο της πόλης. Πρόσθεσε ότι η Λεμεσός τα τελευταία χρόνια αποτελεί – με τη βαρύτητα και τη σημασία που έχει στον τουρισμό, τη σημαντική παρουσία ξένων εταιρειών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και της ναυτιλίας – την κινητήριο δύναμη της κοινής μας προσπάθειας για επαναδραστηριοποίηση και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

    Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη χρηματοδότηση του από έναν κοινωνικά ευαίσθητο και αξιόπιστο οργανισμό όπως είναι η Cyta. Είναι ένα έργο πολύτιμο για την πόλη, αφού ενώνει την παραλία με ένα από τα αξιόλογα έργα δημόσιας χρήσης, όπως το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ), προσφέρει ασφαλή διακίνηση των πεζών, αλλά και μια διαφορετική θέαση, τόσο του παραλιακού δρόμου, όσο και του παραθαλάσσιου μετώπου της Λεμεσού.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta στο δικό του χαιρετισμό είπε πως ο οργανισμός ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου το 2010 για να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό, το οποίο όπως ανέφερε, προσφέρει μια αλλαγή στην αστική τοπογραφία της πόλης με μεγάλη αξία, «μια αλλαγή η οποία θα δώσει ασφάλεια στην ανθρώπινη ζωή, που είναι ανεκτίμητη και μας κάνει περήφανους για τη συμβολή μας στο έργο αυτό». «Σε ένα παραλιακό μέτωπο γεμάτο ζωή και ενέργεια, σε μια πόλη που αλλάζει, η υπέργεια διάβαση Cyta στηρίζει στην πράξη τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα προσθέτει μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική σφραγίδα», συμπλήρωσε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπέργεια διάβαση Cyta επιλέγηκε από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μαζί με άλλα εννέα έργα, στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Mies Van Der Rohe Award».

    cyta ipergeia diavasi 4

    cyta ipergeia diavasi 5

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles