20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μαθητές επιχειρηματίες – Εμπνέοντας τους νέους να δημιουργήσουν έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες

    JUNIOR ACHIEVEMENT

    Παρουσίαση του 2ου χρόνου λειτουργίας του προγράμματος Junior Achievement Κύπρου, του οποίου από φέτος η Cyta είναι συνεργάτης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στις 11:00πμ, στο Αμφιθέατρο της Cyta, στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία.

    Το JA είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μέσω ενός φάσματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσπαθεί να εμφυτεύσει επιχειρηματικές, οικονομικές δεξιότητες και δεξιότητες απασχολησιμότητας (employability) σε παιδιά και νέους από 4-22 χρονών. Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σε πολλές χώρες με εκατομμύρια συμμετέχοντες σε αυτό. Το JA Κύπρου είναι μέλος του JA Europe το οποίο ιδρύθηκε το 1989 και αριθμεί 39 μέλη χώρες, 135.000 εκπαιδευτικούς 130.000 εθελοντές business mentors και πέραν των 3 εκατομμυρίων συμμετεχόντων-μαθητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το JA-YE Κύπρου ιδρύθηκε το 2011, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχουν εντάξει στα πλαίσια του ακαδημαϊκού προγράμματος σχολείων (δημόσιων και ιδιωτικών) μέσης εκπαίδευσης το «Εταιρικό Πρόγραμμα» (Company Program). Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους μαθητές, μέσα από τις ιδέες και τις ικανότητές τους, αλλά και από την καθοδήγηση των καθηγητών τους (οι οποίοι περνούν μέσα από ειδική εκπαίδευση) να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τη μικρογραφία μιας εταιρείας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles