19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σε αναδιάρθρωση της διευθυντικής της δομής προχωρά η Cyta: Νέος CEO αναλαμβάνει τα ηνία!

    cyta_office

    Σε αναδιάρθρωση της διευθυντικής δομής της Cyta οδηγείται το ΔΣ του οργανισμού, που αναζητά λύσεις προκειμένου να καλύψει το κενό διεύθυνσης που δημιουργείται έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου, να «ρίξει» τον διορισμό του Άριστου Ριρή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cyta.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην διαδικτυακή έκδοση του InBusinessNews, τα δυο ονόματα που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο τραπέζι για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, φέρονται να είναι ο κος Μιχάλης Αχιλλέως και ο κος Πανίκος Καλλένος, που συνθέτουν το short list που το ΔΣ έχει ενώπιόν του, με στόχο να διορίσει άμεσα έναν από τους δύο ως αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αχιλλέως φέρεται να έχει προβάδισμα για ανάληψη της ηγεσίας της Cyta.

    Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρία της Δευτέρας (16/3) το συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού θα εξετάσει το θέμα με επικρατέστερο σενάριο τον διορισμό αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, ο οποίος θα καλύψει το κενό του κ. Ριρή. Στη Cyta πιστεύουν ότι οι διαδικασίες που έπονται αναφορικά με αποκρατικοποίηση του Οργανισμού δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε σύναψη πενταετούς συμβολαίου για διορισμό CEO. Παράλληλα θα επιδιώξουν να καλύψουν άμεσα το κενό με άτομο εκ των έσω, μια απόφαση η οποία θα περάσει και από το Υπουργικό.

    Την ίδια ώρα οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Cyta τους τελευταίους μήνες, μέσω πρόωρων αφυπηρετήσεων σε συνδυασμό με τη δικαστική απόφαση που θέτει εκτός Οργανισμού τον κ. Ριρή, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα διεύθυνσης του ημικρατικού. Το ΔΣ προτίθεται να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο να δοθεί η δυνατότητα για κάποιες προαγωγές, ίσως και κάποιες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου η λειτουργία της Cyta να συνεχίσει ομαλά. Ήδη οι ανταγωνιστές της σε επίπεδο διαδικτύου εισήγαγαν στην αγορά υπηρεσίες 4G, ενώ σύντομα αναμένεται ανάλογη κίνηση και από τη Cyta.

    Όσον αφορά στον κ. Ριρή, όταν προ διετίας ανέλαβε καθήκοντα CEO στον Οργανισμό πήρε πρόωρη αφυπηρέτηση κι έπειτα υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για τη θέση που του ανατέθηκε. Πλέον, τίθεται εκτός Οργανισμού και χωρίς δικαίωμα να επαναδιεκδικήσει θέση σε περίπτωση που προκηρυχθεί, αν και αποτελεί ιδιαίτερα απομακρυσμένο σενάριο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles