11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Συνεργασία Cyta και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

    cyta university of nicosia 3

    Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία, υπέγραψαν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015  η Cyta και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κύριος στόχος της συμφωνίας είναι η προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και η διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων.

    Παράλληλα, όπως εκτιμάται, η συμφωνία θα επιτρέψει στα δύο μέρη τη βελτίωση της στρατηγικής τους θέσης στους τομείς της Διαχείρισης της Καινοτομίας, της Πληροφορικής, της Μηχανολογίας, της Διαχείρισης Έργων, των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δικτύων, των Εφαρμογών Κινητής, του Υπολογιστικού Νέφους, της Δικτύωσης και της Ασφάλειας.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Cyta σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών μέσω του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε έργα όπως η ηλεκτρονική εκπαίδευση/μάθηση για εσωτερική διάχυση γνώσης και πληροφοριών στη Cyta.

    Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη δυναμική δραστηριοποίηση της Cyta στην ενίσχυση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο αναφέροντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα «Οι στρατηγικές συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς «αγγέλους» και επενδυτές, η παροχή υποστήριξης σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του δικού μας Κέντρου Καινοτομίας δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (startups). Συμμετέχουμε ενεργά στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα μας.»

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Ο κ. Ατταλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσω αυτής της σύμπραξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, και παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές της ανταγωνιστικότητας και κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης».

    cyta university of nicosia 2

    cyta university of nicosia 1

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles