21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    21 παιδιά βραβεύτηκαν από τη Cyta σε Παγκύπριο Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε με θέμα «Ναι στη Φιλία»

    Πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 7 Ιουλίου 2015), στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας, η τελετή βράβευσης του παγκύπριου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε η Cyta σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης , οι οποίοι ευχαρίστησαν τη Cyta για την πρωτοβουλία της και απένειμαν βραβεία σε παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

    DSC_4184

    DSC_4166

    Κατά την εκδήλωση, δόθηκαν συνολικά 21 βραβεία. Η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβευτούν 14 έργα, δύο από κάθε ηλικιακό κύκλο, ενώ μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη σελίδα της Cyta στο facebook, επιλέχθηκαν να βραβευτούν άλλα επτά έργα. Το κοινό μπορούσε να απολαύσει διαδικτυακά όλες τις συμμετοχές και να ψηφίσει αυτές που του άρεσαν περισσότερο.

    DSC_4207

    Το μέλος του Συμβουλίου της Cyta, κ. Φραγκίσκος Φράγκου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση τόνισε πως ο ενθουσιασμός στο φετινό διαγωνισμό ήταν αποδεδειγμένα μεγάλος. Από τα 400 έργα που συνήθως συμμετέχουν στο διαγωνισμό, φέτος συμμετείχαν 1.700, αποδεικνύοντας πως τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της Cyta.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως για το φετινό διαγωνισμό, η Cyta, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, επέλεξε ένα θέμα επίκαιρο που αφορά όλους, τη φιλία. Γι’ αυτό και κάλεσε τους μικρούς της φίλους να πουν ένα δυνατό «Ναι στη Φιλία», θωρακίζοντας τα μέσω της τέχνης από δυσάρεστες καταστάσεις, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φράγκου ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Δήμο Λευκωσίας που βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση του διαγωνισμού και της εκδήλωσης.

    DSC_4136

    Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός ζωγραφικής προκηρύχτηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015, μέσα από τις σελίδες του δεύτερου εικαστικού ημερολογίου, το οποίο η Cyta  σχεδίασε, εκτύπωσε και διένειμε δωρεάν σε όλα τα παιδιά της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, απαλλάσσοντάς τα από τη διαδικασία αγοράς του γνωστού τετραδίου ιχνογραφίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για  δεύτερη χρονιά και τα 1.700 έργα παρουσιάζονται σε μια υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής στην Πλατεία Ελευθερίας και στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

    DSC_4279

    DSC_4063

    DSC_4075

    DSC_4322

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles