18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Δανία: Τα σχολεία θα ελέγχουν το ιστορικό αναζήτησης των laptops των μαθητών για να αποφευχθούν φαινόμενα … αντιγραφής στις εξετάσεις!

    Σίγουρα οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που λέγεται ότι θα τεθούν σε ισχύ και αφορούν το σύστημα εξετάσεων, δεν θα ικανοποιήσουν τους Δανούς μαθητές. Η Υπουργός Παιδείας της Δανίας, Merete Riisager, πρότεινε πρόσφατα έναν νέο νόμο που υποχρεώνει τους μαθητές να παραχωρούν στα σχολεία την πρόσβαση στο προσωπικό τους laptop.

    4177cc34cbc2d68c82265fbddc6f8e57_1-copy

    Ο σκοπός του νέου αυτού νομοσχεδίου, είναι να καταστεί δυσκολότερο για τους μαθητές να «αντιγράφουν» στις εξετάσεις. Μέρος του νέου νόμου είναι η προτροπή προς τους καθηγητές να προβαίνουν σε έλεγχο του ιστορικού αναζήτησης και της δραστηριότητας των μαθητών στα social media. Η πρόταση νόμου έχει ήδη παραπεμφθεί για περαιτέρω συζήτηση.

    Οι μαθητές που δεν θα συμφωνήσουν στον έλεγχο, θα αντιμετωπίζουν διάφορες ποινές, όπως θα τους κατάσχεται το laptop για μια ημέρα ή και θα «απομακρύνονται» από το σχολείο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμνασίων της Δανίας, Jens Philip Yazdani, δήλωσε ότι η νομοθεσία αυτή παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών στην ιδιωτικότητα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles