24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε αποκλειστικά ένα εντυπωσιακό clip του Fury!

    Πώς είναι άραγε να σε πυροβολούν και να βρίσκεσαι μέσα σε ένα τανκ; O David Ayer (End of Watch) αποτυπώνει ακριβώς την ατμόσφαιρα της πολεμικής ταινίας του μήνα, το Fury, μία παραγωγή που δεν κρύβει τις οσκαρικές φιλοδοξίες της και της οποίας αποκλειστικό clip μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

    Fury

    Με τον πρωταγωνιστή -και παραγωγό- 
    Brad Pitt να είναι σημαδεμένος από τις ουλές και να οδηγεί τη γεμάτη σασπένς ταινία που αφηγείται τα γεγονότα που συνέβησαν στο πεδίο της μάχης τον Απρίλιο του 1945 καθώς οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη, το Fury βάζει το ρεαλισμό σε πρώτο πλάνο.

    Το Fury δεν είναι η πολεμική ταινία που έχεις ακούσει από περιγραφές του παππού σου” λέει χαρακτηριστικά ο παραγωγός Bill Block. “Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουμε πραγματικά τον τρόμο και τη φρίκη που βίωσαν οι χερσαίες δυνάμεις στον πόλεμο. Αποδεκατισμένες και χωρίς πολεμοφόδια, η νίκη κρίθηκε στις μάχες σώμα με σώμα”.

    “Η όλη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε 24 ώρες. Από την αυγή της μίας ημέρας έως την αυγή της επόμενης” παρατηρεί ο παραγωγός Ethan Smith. “Είναι δομημένη σε πολύ straightforward ρυθμούς, αλλά αρκετά περίπλοκη στην αφήγησή της” καταλήγει. “Με την ταινία End of Watch το 2012, ο Ayer καθιέρωσε το δικό του καινοτόμο σκηνοθετικό στιλ. Με το Fury, κάνει ένα νέο βήμα στην καριέρα του” λέει ο Block.

    Ο σκληροτράχηλος λοχία Wardaddy (Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα, που το υποδύονται οι Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal και Michael Peña. Μόλις ήταν έτοιμο το εσωτερικό του Fury, οι ηθοποιοί δεν ξεκολλούσαν με τίποτα από αυτό. Άρχισαν να μένουν και να τρώνε μέσα σε αυτό. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων, αντί να βγαίνουν από αυτό, προτιμούσαν να αράζουν μέσα και να συμπεριφέρονται σαν ένα πραγματικό πλήρωμα τανκ. Την ίδια στιγμή ο σκηνοθέτης έκανε έρευνα επάνω στις “λεπτομέρειες” της εποχής και της κατάστασης, ενώ βετεράνοι πολέμου τριγυρνούσαν στο σετ δίνοντας τις δικές τους πολύτιμες συμβουλές, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα που έζησαν από πρώτο χέρι.

    Ο πιο ώριμος από ποτέ Pitt που κλείνει 20 ολόκληρα χρόνια στο προσκήνιο και ομολογεί πως πρέπει να τιμάς εξίσου και την επιτυχία και την αποτυχία αφού είναι δύο έννοιες αλληλένδετες, υποδύεται έναν πραγματιστή, έναν πρακτικό άνθρωπο, που έχει αναπτύξει προσωπικούς κώδικες ηθικής που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς του μέσου ανθρώπου. Πρόκειται για μια ηθική που είναι η σκληρή αποτύπωση ενός απάνθρωπου πολέμου.

    Την ίδια ώρα μέσω της ιστορίας ο Ayer προσεγγίζει την αντρική φύση και τα τρωτά της σημεία, βάζοντας την αντρική φιλία να δοκιμαστεί κάτω από extreme συνθήκες. Από τη μία τα “σκυλιά” του πολέμου, από την άλλη οι “δακτυλογράφοι” που δεν έχουν ιδέα τι δουλειά έχουν στο πεδίο της μάχης. Δυνατές σχέσεις που πρέπει να χτιστούν μέσα σε μηδέν χρόνο, αφού η ανάγκη της επιβίωσης δεν μπορεί να περιμένει κανέναν…

    Η ταινία κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles