BREAKING

1

Google Photos. Η διαγραφή του app δε σταματά το upload φωτογραφιών στο λογαριασμό σας

Η νέα standalone εφαρμογή Google Photos δεν προσφέρει απλά δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες σας, αλλά έχει και πολλές ακόμη δυνατότητες, όπως το να δημιουργεί αυτόματα κολάζ, slideshows ακόμη και movies από την "βιβλιοθήκη" που έχετε ανεβάσει σ' αυτήν. Πολλοί χρήστες τη λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή, ωστόσο σε περίπτωση που την έχετε εγκαταστήσει και δε σας... ικανοποίησε, πρέπει να έχετε υπόψη σας το εξής: ακόμη κι αν απεγκαταστήσετε το Google Photos, το τηλέφωνό σας δε θα σταματήσει να ανεβάζει τις φωτογραφίες σας στο λογαριασμό σας.

google-photos

Το ζήτημα ήρθε στο φως από την Nashville Business Journal, όταν ο δημοσιογράφος David Arnott ανακάλυψε εκατοντάδες φωτογραφίες που πίστευε ότι είχε διαγράψει στο cloud account του.

Κι αυτό γιατί η εφαρμογή, αντί να χρησιμοποιεί το δικό της μενού ρυθμίσεων, χρησιμοποιεί τα "κεντρικά" μενού ρυθμίσεων του Android. Έτσι εάν επιλέξετε να φορτώνονται στο cloud αυτόματα οι φωτογραφίες σας, αυτή η ρύθμιση θα παραμείνει και μετά από τυχόν απεγκατάσταση της εφαρμογής Google Photos. Αν θέλετε να την απενεργοποιήσετε, εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε την επιλογή Google Photo Backup από το μενού της Android συσκευής σας.

Σίγουρα η Google θα "διορθώσει" σύντομα το "πρόβλημα", προς το παρόν ωστόσο, έχετε υπόψη σας το ζήτημα σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

1 Comment

  • ΑλέξηςΝταουλοζουρνάς
    14 Ιουλίου 2015 at 15:09

    Τίποτε σε διαγραφή χρέους υπάρχει;