18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Derek Yu: Πρόεδρος Κ.A. Ευρώπης, Σκανδιναβίας & Καναδά της HUAWEI CBG: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την αγορά των smartphones»!

    H Huawei από την Βιέννη της Αυστρίας σε ένα event από τα… «παλιά», θέλησε ουσιαστικά να «φωνάξει» προς πάσα κατεύθυνση ότι παρά τις αντιξοότητες, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξει λευκή πετσέτα στην αγορά των smartphones. Για αυτό και το Huawei nova 9 είναι μια συσκευή, η οποία επιχειρεί να πραγματοποιήσει ξανά ένα «κάλεσμα» (ένα είδος δυναμικής υπενθύμισης) προς το καταναλωτικό κοινό, διαθέτοντας μια σειρά από ελκυστικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν από το DNA της γνωστής εταιρείας. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του nova 9 (μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ), είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τη συνέντευξη τύπου του Derek Yu, πρόεδρου της Huawei στον τομέα των καταναλωτικών συσκευών για τις περιοχές της κεντρικής ανατολικής Ευρώπης και σκανδιναβικές χώρες, την Τουρκία και τον Καναδά.

    O κ. Yu απαντώντας στις ερωτήσεις εκπροσώπων των media από όλη την Ευρώπη, ανέλυσε το πλάνο της Huawei και εστίασε στο μέλλον δηλώνοντας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση η Huawei να αφήσει την αγορά των smartphones. Σε σχετική ερώτηση, που είχε να κάνει με το nova 9 και για το ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του νέου mid-ranger έναντι του ανταγωνισμού, ο κ. Yu στάθηκε στη μοναδικότητα του design, αλλά και στις υψηλές τεχνολογίες που πλαισιώνουν της camera, ενώ από άποψη software αναφέρθηκε στο EMUI και στη δυνατότητα του χρήστη να συνδέει πολλές διαφορετικές συσκευές, οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους με αδιάλειπτο τρόπο. Παράλληλα, όπως τόνισε το nova 9 είναι μια συσκευή, η οποία απευθύνεται στις «νεαρότερες γενιές», στους νέους χρήστες που «διψούν» για content creation και ποιότητα στις mobile φωτογραφίες τους.

    Μια «καυτή» ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Yu είναι γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα του 5G στο nova 9. Απαντώντας με ειλικρίνεια, το στέλεχος της Huawei, τόνισε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα για την σύναψη συνεργασιών που αφορούν στη διάθεση 5G chipsets, ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας βρίσκεται σε συζητήσεις, τόσο με την Qualcomm όσο και με τη Microsoft και για αυτό στις αρχές του 2022, θεωρεί ότι προβλήματα που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα των 5G chips θα έχουν λυθεί (σχολιάζοντας μάλιστα ότι υπάρχει μια λύση για το 5G στις συσκευές της, την οποία όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει τώρα). Μάλιστα, το σημαίνων στέλεχος της κινεζικής εταιρείας δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς θεωρεί ότι το 5G ακόμη δεν έχει επεκταθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πιστεύοντας ότι το 4G «αντέχει» και είναι υπερ-αρκετό για τους users.

    Παράλληλα, σε ερώτηση που αφορά στις μελλοντικές προθέσεις της Huawei στην κατηγορία των high-end συσκευών, ο Derek Yu ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυκλοφορία του nova 9 δεν σημαίνει ότι η Huawei θα «ξεχάσει» τους premium users, για αυτό και  σκοπεύει να συνεχίσει να ασχολείται και με τα υψηλότερα στρώματα της αγοράς, γεγονός που μεταφράζεται ότι θα δούμε νέες συσκευές στις οικογένειες P και Mate στο εγγύς μέλλον. Μάλιστα,  στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου, η Huawei μας ετοιμάσει μια πολύ καλή foldable «έκπληξη».

    Επίσης, για τον κ. Yu, η Huawei έχει πάρα πολλές προκλήσεις μπροστά της και σε διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες που ξεκινούν από τα wearables και τα smartphones και καταλήγουν στα PC και στο storage και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έντονες δυσκολίες, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας διαθέτει το “know-how” για να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Άλλωστε με μια installed βάση χρηστών των Huawei Mobile Services (ΗMS) που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει στην ευρωπαϊκή ήπειρο τα 42 εκατομμύρια, δεν μπορεί παρά να κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για τις αγορές στις οποίες ο κύριος Yu είναι υπεύθυνος, η κινεζική εταιρεία σε επίπεδο πωλήσεων σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη αγγίζοντας το 90% στα wearables/smartwatches, το 75% στα ακουστικά και το 19% στην κατηγορία του PC. Τέλος, στη δική μας ερώτηση που αφορούσε για το εάν η Huawei έχει στα άμεσα σχέδια της την πρόθεση να επικεντρωθεί περισσότερο στον κόσμο του mobile gaming με την κυκλοφορία μια αποκλειστικής συσκευής πάνω στο mobile gaming. Αν και ο κύριος Yu, παραδέχθηκε ότι το mobile gaming πρόκειται για μια εξαιρετικά προσοδοφόρα αγορά, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πλάνο από την Huawei για την κυκλοφορία ενός gaming-specific smartphone στα χνάρια του ανταγωνισμού.

    Αν και χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμη για να μπορέσει η Huawei να διεκδικήσει το στέμμα του κορυφαίου κατασκευαστή smartphones και να φτάσει στα παλιά της επίπεδα, παρόλα αυτά υπάρχουν τόσο η θέληση, όσο και η πυγμή και κυρίως το τεχνολογικό ταλέντο για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Και μερικές φορές τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά είναι υπερ-αρκετά…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles