21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Desikos: Χρήσιμες συμβουλές για να τοποθετήσετε σωστά και με ασφάλεια τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου

    Ο φωτισμός είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να προσέξετε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Η θέα ενός όμορφου, προσεγμένου εξωτερικού περιβάλλοντος ανεβάζει τη διάθεση και την ποιότητα της διαμονής σας στο σπίτι. Συνεπώς, πρέπει να φροντίσετε να οργανώσετε και να τοποθετήσετε σωστά τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, έτσι ώστε να προσφέρουν επαρκή φωτισμό αλλά ταυτόχρονα μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

    Η εταιρία Desikos γνωρίζει τις ανάγκες των καταναλωτών λόγω της πολυετούς εμπειρίας στα ηλεκτρολογικά. Διαβάστε παρακάτω τις πιο χρήσιμες συμβουλές, για να φτιάξετε τον πιο όμορφο και αποδοτικό φωτισμό στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας.

    1. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο φωτιστικού

    Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται και ως μια μορφή τέχνης για να φωτίσουν συγκεκριμένα σημεία, να αναδείξουν δέντρα και φυτά, αλλά και για να εντοπίζεται με ευκολία ένα κτίριο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτιστικών εξωτερικού χώρου για κάθε μέρος που θέλετε να φωτίσετε. Για παράδειγμα, υποβρύχια φώτα για την πισίνα ή το σιντριβάνι, καρφωτά φωτιστικά δαπέδου και μικρά σποτ, για να φωτίσετε μονοπάτια ή τον γύρω χώρο.

    2. Συνδυάστε την ασφάλεια με την αισθητική

    Αν ένα πράγμα πρέπει να φροντίσετε στα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, είναι η ασφάλειά τους. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, και προτείνεται η επιλογή των φωτιστικών να γίνει με γνώμονα τον βαθμό προστασίας (IP).

    Αν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε, επικοινωνήστε με τους καταρτισμένους επαγγελματίες της Desikos, για να σας καθοδηγήσουν, αλλά και να προτείνουν λύσεις για κάθε μία ανάγκη σας.

    (Ηλιακό κρεμαστό φωτιστικό Xanlite / © Desikos)

    3. Εξοικονομήστε ενέργεια

    Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου μπορεί να φαίνονται ως ένα επιπλέον έξοδο χωρίς νόημα. Αυτό, όμως, είναι ένας μύθος, καθώς το κόστος μπορεί να είναι πολύ μικρό, ακόμα και ελάχιστο, εφόσον κάνετε τις κατάλληλες επιλογές. Υπάρχουν, για παράδειγμα, πολύ οικονομικές λύσεις

    σε φωτιστικά εξωτερικού χώρου με τα δικά τους ηλιακά πάνελ που φορτίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, δεν σας κοστίζουν τίποτα παραπάνω εκτός από την αρχική αξία του φωτιστικού. Φυσικά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε σημεία που λούζονται από το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Φυσικά, ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να μην ξοδεύετε πολλά χρήματα για τον φωτισμό των εξωτερικών σας χώρων είναι να επενδύσετε στον σωστό και αποτελεσματικό σχεδιασμό της εγκατάστασης. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά φώτα, αρκεί αυτά να έχουν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία και παράλληλα να σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέγετε ποια θα ανάψετε ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

    Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση των φωτιστικών εξωτερικού χώρου, για να τα τοποθετήσετε με απόλυτη ασφάλεια, αλλά και για να εξοικονομήσετε ενέργεια, απευθυνθείτε στους ειδικούς τεχνικούς της Desikos.gr / 210 300 6757 για να είστε βέβαιοι πως θα πετύχετε τον απόλυτο, κομψό και λειτουργικό φωτισμό του χώρου σας.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαστημικά συντρίμμια απείλησαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles