20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Διαψεύδει τους χάκερς το TikTok! Δεν κινδυνεύουν τα στοιχεία των χρηστών

    Πριν από μερικές ημέρες, ένα γκρουπ από χάκερς με το όνομα “AgainstTheWest” ισχυρίστηκε σε σχετική ανάρτηση ότι κατάφερε να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας και να κλέψει τον πηγαίο κώδικα του TikTok. Παρά τα όσα ισχυρίστηκε όμως η ομάδα, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνείται ότι διέρρευσαν πληροφορίες και ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

    Το αρχικό post από τους AgainstTheWest περιλαμβάνει screenshots από μια βάση δεδομένων, η οποία θεωρητικά ανήκει στο TikTok και το WeChat. Οι χάκερς αναφέρουν ότι η βάση δεδομένων των 790GB περιλαμβάνει πάνω από 2 δις. στοιχεία λογαριασμών, στατιστικά της πλατφόρμας, κωδικούς, tokens κ.α.

    Ωστόσο, το TikTok φαίνεται να έχει δυσαρεστηθεί με τις αναφορές αυτές, επιμένοντας ότι οι ισχυρισμοί των χάκερς είναι ψευδείς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο πηγαίος κώδικας που διέρρευσε δε συνδέεται με την πλατφόρμα του TikTok. Η εταιρεία προχώρησε σε σχετική έρευνα και δε διαπίστωσε καμία παραβίαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung Galaxy XCover6 Pro: «To die-hard smartphone»!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles