22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Digital Wellbeing: Να πώς η Google με το Android P θέλει ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και την πραγματική ζωή

    Ανακοινώνοντας το Android P, η Google δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε κάτι που ονομάζει “Digital Wellbeing”, στο οποίο, μάλιστα, αφιερώνει και μία ειδική σελίδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά και τον CEO της, Sundar Pichai, η χρήση του smartphone πρέπει να γίνεται με μέτρο και να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και την πραγματική ζωή.

    Το πρώτο βήμα για την Google, όσον αφορά τη βελτίωση της ψηφιακής ζωής, είναι να αντιληφθείτε τον τρόπο αλληλεπίδρασής σας με την τεχνολογία και το smartphone σας. Έτσι, το Android δίνει, πλέον, τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για το χρόνο που περνάτε με το smartphone ή το πόσο συχνά χρησιμοποίτε τις διάφορες εφαρμογές, αλλά και να ελέγχετε πόσες ειδοποιήσεις λαμβάνετε.

    DIGITAL WELL-BEING

    Σε εφαρμογές που μπορεί να …κουράζουν, μέσω του Dashboard, η Google παρέχει πλέον ενημέρωση για το πόσο ακριβώς χρόνο ξοδεύετε σ’ αυτές, ενώ το App Timer μπορεί να τοποθετήσει χρονικούς περιορισμούς στο πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας. Όταν φτάσετε το όριο, το εικονίδιο της εφαρμογής γίνεται γκρι για το υπόλοιπο της ημέρας.

    app timer

    H Google έχει, βέβαια, πολλά ακόμη εργαλεία για την αποφυγή των smartphone “πειρασμών”, όπως π.χ. με τη βοήθεια των φωνητικών εντολών του Google Assistant.

    Φυσικά, φροντίζει και για τον περιορισμό των ειδοποιήσεων, καθώς σε apps, όπως το Gmail, μπορείτε να περιορίσετε τις ειδοποιήσεις που δέχεστε στις high-priority και να ειδοποιείστε μόνο για τις σημαντικές. Ή στο Youtube μπορείτε να συγκεντρώσετε τις push notifications σε μία ειδοποίηση για κάθε μέρα. Μπορείτε ακόμη να πατήσετε “snooze” σε όλες τις ειδοποιήσεις σας, σαν επρόκειται για το …ξυπνητήρι σας, αλλά και να έχετε περισσότερο έλεγχο στα notifications, όπως πώς θα εμφανίζονται, πόσο συχνά κ.ο.κ. Με το Smart Reply μπορείτε να απαντήσετε από τις ειδοποιήσεις σας σε κάτι, επίσης με πολύ απλό τρόπο.

    Και φυσικά το Do Not Disturb, το εργαλείο για να μη σας αποσπά με τίποτα την προσοχή το κινητό σας, εμφανίζεται πάντα πανεύκολα, με ένα …tap στα Quick Settings ή βάζοντας το τηλέφωνό σας με την οθόνη προς τα κάτω (Shush).

    Η Google φροντίζει όμως και για την πλήρη αποσύνδεσή σας από την ψηφιακή ζωή το βράδυ. To Wind Down σας προετοιμάζει για έναν ύπνο χωρίς καθόλου χρήση του smartphone σας. Η ενεργοποίηση του Night Light περιορίζει το μπλε φως, ενώ η οθόνη γίνεται ασπρόμαυρη ώστε να περιοριστείτε μόνο στα …όνειρά σας.

    DIGITAL WELL-BEING2

    Καλά τα smartphones αλλά κάποιες φορές πρέπει να μην το παρακάνουμε μαζί τους και η Google φαίνεται ότι έχει ως στόχο να το πετύχουμε την εποχή του Android P.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles