BREAKING

2

Δύο τα αίτια που προκάλεσαν τα περιστατικά ανάφλεξης των Galaxy Note 7: Δείτε ποια είναι αυτά!

Η Samsung αναμένεται να αποκαλύψει επισήμως τα αίτια που οδήγησαν στην ανάφλεξη των Galaxy Note 7 σύντομα, αλλά, ήδη, πρώιμες πληροφορίες της Wall Street Journal αναφέρονται σε αυτές. Η κύρια αιτία θεωρείται το κάπως αντικανονικό μέγεθος της μπαταρίας, το οποίο οδηγούσε σε υπερθέρμανση. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος. Κατασκευαστικά ελαττώματα θεωρούνται και αυτά συνυπεύθυνα.

note-7-hhh

Το Galaxy Note 7 ξεκίνησε να πωλείται τον Αύγουστο του 2016 και εξοπλιζόταν με μπαταρίες της SDI και της Amperex Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χoνκ Κoνγκ, η οποία κατασκευάζει τις μπαταρίες σε εργοστάσιο της Κίνας. Αρχικά, θεωρήθηκε πως μόνο οι μπαταρίες που είχαν κατασκευαστεί από την Samsung SDI ευθύνονταν για τις αναφλέξεις και μεθοδεύτηκε γρήγορα η ανάκληση των συσκευών που τις διέθεταν. Αργότερα, και αυτές της Amperex Technology θεωρήθηκαν προβληματικές, κάτι που οδήγησε στην οριστική διακοπή της κυκλοφορίας του Galaxy Note 7.

Τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών, όταν δημοσιευθούν θα αναφέρονται αναλυτικά στις αιτίες και θα επεξηγούν τους λόγους λεπτομερώς που έκαναν την Samsung να ανακαλέσει 2.5 εκατομμύρια μονάδες, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια έχει λάβει αρκετά σοβαρά το ζήτημα των αναφλέξεων, προσλαμβάνοντας τρεις ανεξάρτητους ερευνητές.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον για να τους κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, με τους τελευταίους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωσή της. Η Samsung γνωστοποίησε πως θα ακολουθήσει ένα πλάνο οκτώ βημάτων από εδώ και πέρα, που θα περιλαμβάνει καλύτερους ελέγχους, επιθεωρήσεις και δοκιμές, ώστε να μην συμβούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

2 Comments

  • Warrior
    23 Ιανουαρίου 2017 at 11:03

    Σωστός ο George.Συμφωνώ και επαυξάνω.Δεν ξέρω τι έχει πιάσει τους Έλληνες και δεν προβαίνουν σε σοβαρή έρευνα αγοράς προτού ψωνίσουν κάτι…

  • George
    22 Ιανουαρίου 2017 at 20:48

    Προσωπικά έχω το oukitel k6000 pro με τεραστια αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 6.000ma, και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στα ΠΑΝΤΑ! Το κινητό απλά τα «σπάει!» Η oukitel μάλιστα σε κάποια μοντέλα της χρησιμοποιεί μια μπαταρία ειδικής τεχνολογίας η οποία δεν μπορεί να αναφλεγεί, η οποία λέγεται και αλλιώς «safe battery.» Ξεκολλάτε λοιπόν το μυαλό σας απο τα Samsung, iPhone και γενικά όλα τα brand names. Υπάρχουν και μικρότεροι κατασκευαστές οι οποίοι κατασκευάζουν πολύ αξιόλογα και ποιοτικά κινητά, και μάλιστα με κόστος πώλησης πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τους κατασκευαστές με τις μεγάλες πωλήσεις. Βάζετε λίγο το μυαλό σας να σκέφτεστε, διότι οι περισσότεροι αγοράζουν όπως θα αγόραζαν τα πρόβατα: «Είναι γνωστή μάρκα, άρα θα είναι καλό.» ΛΑΘΟΣ! Επίσης: «Αυτή την μάρκα αγοράζουν οι περισσότεροι, άρα είναι καλό.» ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Και για το τέλος το καλύτερο: «Είναι πολύ ακριβό κινητό, άρα θα είναι και καλό.» Επίσης και πάλι ΛΑΘΟΣ συμπέρασμα!!!