20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Disney: 7.000 εργαζομένους απολύει ο “γίγαντας” της ψυχαγωγίας

    Δεν έχουν τέλος οι ανακοινώσεις περί απολύσεων το τελευταίο διάστημα, καθώς οι μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε μαζικές περικοπές. Στους κολοσσούς της τεχνολογίας που μείωσαν σημαντικά το προσωπικό τους, τώρα έρχεται να προστεθεί και η Walt Disney Co., η οποία έκανε γνωστό ότι θα περιορίσει κατά 4% το δυναμικό της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα 7.000 άτομα έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα ανεργίας της περιόδου.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση, ενώ ο CEO Bob Iger, που πρόσφατα επέστρεψε στο τιμόνι, ανακοίνωσε τα οικονομικά σχέδια της Disney για το προσεχές διάστημα.

    Στόχος του είναι να μειώσει το κόστος κατά 5 δισ. δολάρια. Η Disney τα πήγαινε αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα, με έσοδα από τα θεματικά πάρκα και την αύξηση των συνδρομητών στις υπηρεσίες ESPN+ και Hulu, όχι όμως από το Disney+. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, η πλατφόρμα έχασε 2,4 εκατ. συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Τα έσοδα παράλληλα από την παραδοσιακή τηλεόραση έχουν πέσει και οι streaming υπηρεσίες δε φαίνεται να φέρνουν χρήματα προς το παρόν στο ταμείο. Στόχος των απολύσεων είναι να  βελτιωθεί η κερδοφορία ιδίως των πλατφορμών streaming του αμερικανικού γίγαντα της ψυχαγωγίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Berlin: Το prequel του La Casa De Papel έρχεται στο Netflix το Δεκέμβριο (trailer) (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles