16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    DJI Phantom 4 Pro: Το πιο έξυπνο drone της DJI μόλις έκανε πρεμιέρα

    Η γνωστή κινεζική εταιρεία κατασκευής drones, DJI, κατέχει ηγετική θέση στη συγκεκριμένη αγορά, που μόλις το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ανθίζει. Πριν λίγη ώρα, παρουσίασε το Phantom 4 Pro, μια ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς Phantom 4, το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του μόλις πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα το Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε ότι η DJI είχε κυκλοφορήσει και ένα φθηνότερο μοντέλο, το Mavic Pro, τον Οκτώβριο.

    phantom-4-pro

    Το νέο DJI Phantom 4 Pro εξοπλίζεται με αισθητήρα CMOS μιας ίντσας ανάλυσης 20MP που υπόσχεται να ισορροπεί το φως με το σκοτάδι. Η δυνατότητα αυτή είναι πολύ σημαντική σε περιπτώσεις εναέριας λήψης, όπου έχουμε αρκετά φωτεινό ουρανό και λιγότερο φωτεινό έδαφος. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να προσαρμόσει το διάφραγμα φακού, προσφέροντας έτσι καλύτερο έλεγχο του βάθους του πεδίου που θέλει να αποτυπώσει στις εικόνες του. Η κάμερα είναι ικανή να πραγματοποιεί λήψη 14 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο (burst mode) και βίντεο αργής κίνησης στα 60 frames ανά δευτερόλεπτο.

    p4p_kv_horse_japan

    Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε το γεγονός πως το Phantom 4 Pro έρχεται με αισθητήρες σε όλες τις τέσσερις πλευρές του, κάτι που του επιτρέπει να αποφεύγει εμπόδια κινούμενο προς κάθε κατεύθυνση. Αντίθετα, οι προκάτοχοί του, τα Phantom 4 και Mavic Pro, μπορούσαν να αποφύγουν εμπόδια, αλλά μόνο όταν κινούνταν προς τα μπροστά. Χάρη στους νέους αισθητήρες που προστέθηκαν, η ταχύτητα σε λειτουργία αποφυγής εμποδίων έχει αυξηθεί από τα 22 μίλια ανά ώρα στα 31.

    Τέλος, μια άλλη μεγάλη αλλαγή που φέρνει το Phantom 4 Pro είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα χειριστήριο, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη. Κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει με προτάσεις της 3D Robotics, της Yuneec και της GoPro, ανταγωνιστές της DJI. Η εταιρεία έως τώρα διέθετε χειριστήρια στα οποία το ρόλο της οθόνης επιτελούσε ένα smartphone. Αυξημένη είναι και η διάρκεια της μπαταρίας του, από τα 25 στα 30 λεπτά. Είναι διαθέσιμο στην τιμή των $1.499 ή στα $1.799 αν επιλέξετε και το χειριστήριο με την ενσωματωμένη οθόνη.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles