19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Dolby Vision gaming για πρώτη φορά στις κονσόλες Xbox Series X/S

    Dolby Vision gaming θα υποστηρίζουν στο εξής οι κονσόλες Xbox Series X/S, σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, με «περισσότερους από 100 τίτλους HDR επόμενης γενιάς που έχουν βελτιστοποιηθεί να διατίθενται τώρα ή στο κοντινό μέλλον».

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, η προσθήκη Dolby Vision gaming αναμένεται να οδηγήσει σε «φωτεινότερες στιγμές, πιο έντονη αντίθεση και πιο ζωντανά χρώματα».

    Οι πρώτες κονσόλες που υποστηρίζουντη νέα δυνατότητα

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κονσόλες της Microsoft υποστηρίζουν ήδη HDR, αλλά μόνο σε HDR10. Πρόκειται για ένα λιγότερο προηγμένο πρότυπο για βίντεο HDR. Η αναβάθμιση έρχεται με το πλεονέκτημα της υποστήριξης δυναμικών μεταδεδομένων, επιτρέποντας σε μια συμβατή τηλεόραση HDR τη βελτιστοποίηση της φωτεινότητας της εικόνας. Οι κονσόλες Xbox Series θα είναι οι πρώτες κονσόλες παιχνιδιών που θα υποστηρίξουν τη δυνατότητα.

    Οι κάτοχοι Xbox Series X/S που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από τη νέα δυνατότητα θα πρέπει να διαθέτουν μια συμβατή τηλεόραση Dolby Vision.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Δείτε περισσότερα εδώ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles