18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    45 χρόνια πριν, γνωρίσαμε το mouse μέσα από το σημαντικότερο tech demo όλων των εποχών (vid)

    Στις 9 Δεκεμβρίου του 1968, πραγματοποιήθηκε μία παρουσίαση που άφησε εποχή και, ακόμη και σήμερα, χαρακτηρίζεται ως “The Mother of All Demos”. Ήταν η παρουσίαση του mouse από τον Douglas Engelbart, ο οποίος, μαζί με 17 ακόμη ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford, πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη της τεχνολογίας, για την οποία εργαζόταν ήδη από το 1964.

    douglas-engelbart-mouse-the-mother-of-all-demos

    Δεν ήταν, φυσικά, μόνο αυτό το αντικείμενο μίας ομιλίας, που, πραγματικά, άφησε εποχή όσο καμία άλλη. Την ίδια ημέρα, σ’ εκείνη την αξέχαστη παρουσίαση στο San Francisco, είδαμε και άλλες πρωτοποριακές για την εποχή τεχνολογίες, όπως η τηλεδιάσκεψη μέσω shared-screen, τα hyperlinks κ.ά.

    Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται στο ακόλουθο video και, μπορεί να διαρκεί πάνω από μία ώρα, ίσως ωστόσο είναι από αυτές που πρέπει την επόμενη φορά που θα βρείτε ελεύθερο χρόνο να δείτε οπωσδήποτε. Μία “ιστορική” στιγμή για την τεχνολογία, αλλά και ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, περισσότερα για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ στο αφιέρωμα που είχαμε κάνει τον περασμένο Ιούλιο όταν ο Douglas Engelbart έφυγε από τη ζωή…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles