15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι πυροσβέστες στο Ντουμπάι θα επιχειρούν με… jetpacks!

    Είναι γνωστό ότι το Ντουμπάι δεν γνωρίζουν τι θα πει οικονομική κρίση, για αυτό μόνο και μόνο το γεγονός ότι η αστυνομία του γνωστού εμιράτου διαθέτει στον στόλο της από Ferrari, Lamborghini και άλλα γνωστό supercars. Ωστόσο, οι αρχές του Εμιράτου δεν ασχολούνται μόνο με τον εξοπλισμό των αστυνομικών, αλλά και με τα υπόλοιπα σώματα. Ενδεικτικό των παραπάνω είναι ότι πολύ σύντομα οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο Ντουμπάι θα αποκτήσουν… jetpacks!

    martin-jetpack-dubai

    Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι αρχές του Ντουμπάι υπέγραψαν ένα συμβόλαιο με την Martin Aircraft Company για την κατασκευή και παραχώρηση στο πυροσβεστικό σώμα 20 jetpacks μαζί με δύο simulators. Όπως έγινε γνωστό, τα jetpacks θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις διάσωσης όπου θα πρέπει οι πυροσβέστες να βρεθούν σε μεγάλο ύψος σε σύντομο χρονικό διάστημα (λογικό από την στιγμή που το Ντουμπάι είναι γεμάτο από ουρανοξύστες). Επιπλέον, τα συγκεκριμένα jetpacks θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρουν θερμικές κάμερες, οι οποίες σίγουρα θα προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια στο έργο των πυροσβεστών. Τα jetpacks της Martin Aircraft Company φέρουν διπλούς V4 κινητήρες, ενώ μπορούν να πετάξουν για μία ώρα μέχρι τα 91 μέτρα και με ταχύτητες που αγγίζουν τα 120 χιλιόμετρα. Το κόστος  για ένα jetpack ανέρχεται στα 150.000$, αλλά μάλλον αυτό το ποσό για το Ντουμπάι είναι… φραγκοδίφραγκα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles