22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Δυνατό ντεμπούτο για το “Guardians of the Galaxy 3” στο παγκόσμιο box office

    To “Guardians of the Galaxy Vol. 3” ήταν μια ταινία που οι fans ανέμεναν με ανυπομονησία, αφού αποτελεί το επικό finale για τη γνωστή τριλογία της Marvel. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κινηματογραφικές αίθουσες γέμισαν και η ταινία έφερε μόνο στις ΗΠΑ 114 εκατ. δολάρια στο ντεμπούτο του.

    Πρόκειται επομένως για το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς, μετά από το “The Super Mario Bros. Movie”, το οποίο πέτυχε άνοιγμα στο box office της τάξεως των 146 εκατ. δολαρίων.

    Παρά τις αξιοσημείωτες εισπράξεις του Guardians of the Galaxy 3, η ταινία δεν έπιασε για λίγο το στόχο των 120 εκατομμυρίων δολαρίων και βρέθηκε αρκετά πιο πίσω από τον προκάτοχό της, “Guardians of the Galaxy Vol. 2”, το οποίο έκανε το ντεμπούτο με 146 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο άλμα από το “Guardians of the Galaxy” που σύστησε στον κόσμο τον Star Lord του Chris Pratt και τους φίλους του, ανοίγοντας στα 94 εκατομμύρια δολάρια το 2014.

    Στο διεθνές box office, το “Guardians of the Galaxy Vol. 3” έφερε στα ταμεία άλλα 168 εκατ. δολάρια σε 52 αγορές, φτάνοντας συνολικά τα 282 εκατ. παγκοσμίως. Στην Κίνα, η οποία κάποτε ήταν μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για τη Marvel, η 3η ταινία ξεκίνησε με 28 εκατ. δολάρια, παρά την «εχθρική» στάση που επικρατεί για τις περισσότερες ταινίες του Χόλυγουντ.

    Σημειώνεται ότι ο James Gunn επέστρεψε για να γράψει και να σκηνοθετήσει το “Vol. 3”, το οποίο είναι η τελευταία του ταινία για τη Marvel, αφού ανέβαλε τα ηνία στην αντίπαλη εταιρεία κόμικς DC Studios. Στο παρελθόν, οι ταινίες “Guardians” ήταν πολλά υποσχόμενες όσον αφορά τις επιδόσεις τους στο box office. Η πρώτη ταινία ολοκλήρωσε την προβολή της στους κινηματογράφους με 333 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και 773 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ η συνέχεια έφτασε τα 389 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και τα 863 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οδεύοντας προς το καλοκαίρι, υπήρχαν προβλέψεις ότι το “Vol. 3” θα σπάσει ρεκόρ μέχρι να φύγει από τις αίθουσες, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον εγγύηση. Ωστόσο, το στούντιο ελπίζει ότι η θετική ανταπόκριση του κοινού θα παρατείνει τη διάρκειά της στις αίθουσες.

    Διαβάστε επίσης:

    Dune – Part Two: Δείτε το ΕΠΙΚΟ 1ο trailer!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles