21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έφηβος κατασκεύασε ρομποτικό χέρι για να βοηθήσει το φίλο του

    Πολλές φορές ένα ατύχημα ή γενετικές ανωμαλίες μπορούν να στερήσουν κάποιες κινητικές λειτουργίες και να περιορίσουν την κίνηση των άκρων. Από την άλλη πλευρά τα πρόσθετα μέλη, όσο πιο εξελιγμένα είναι τόσο περισσότερο κοστίζουν. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, για να αποκτήσει κάποιος ένα πρόσθετο μέλος, δε χρειάζεται χρήματα. Ένας καλός φίλος είναι αρκετός.

    Ένας έφηβος που κάνει θαύματα

    Αυτό τουλάχιστον έκανε ο Sammy Salvano, ο οποίος κατασκεύασε ένα ρομποτικό χέρι για να βοηθήσει το φίλο του Ewan Kirby. Το χέρι μπορεί να ανοίγει, να κλείνει και να συλλέγει αντικείμενα. Ο Kirby είχε χάσει τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Επομένως, ο Salvano αφιέρωσε το καλοκαίρι του στην προσπάθεια να φτιάξει ένα χέρι για το φίλο του.

    Το μοντέλο προέκυψε με τη χρήση 3D εκτυπωτή. Ο Kirby στην πρώτη δοκιμή κατάφερε να σηκώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας του με το αριστερό χέρι για πρώτη φορά στη ζωή του. Ο Salvano, όπως γίνεται αντιληπτό, σκοπεύει να γίνει μηχανικός. Ελπίζει να αποφοιτήσει από το Drexel, όπως ακριβώς έκανε και ο παππούς του.

    Το όνειρό του είναι να εργαστεί για λογαριασμό του Elon Musk. Η ιστορία αυτή βέβαια έγινε viral. Ίσως ο έφηβος Salvano να σταθεί τυχερός και το είδωλό του να του προσφέρει μερικές ενθαρρυντικές λέξεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρομπότ στους δρόμους της Σιγκαπούρης προστατεύουν τη δημόσια υγεία

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles