20 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    “Εφτάψυχο” το Facebook! Θεαματική αύξηση της μετοχή κατά 20%

    Πριν από μερικούς μήνες, η Meta κατέγραψε σημαντικές απώλειες. Από τη μία πλευρά οι επενδύσεις εκατομμυρίων για την είσοδο της εταιρείας στην εποχή του metaverse και από την άλλη πλευρά οι χρήστες που άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά το Facebook, οδήγησαν την εταιρεία σε κρίσιμο σημείο.

    Όπως όλα δείχνουν όμως, ο Mark Zuckerberg είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Το Facebook κατόρθωσε να ανακάμψει και μάλιστα να ξεπεράσει τις προσδοκίες των επενδυτών με μια θεαματική άνοδο της μετοχής. Πιο συγκεκριμένα, η Meta ανακοίνωσε κέρδη με μία αναφορά τριμήνου που εκτόξευσε την τιμή της μετοχή κατά 20%.

    Τα κέρδη της Meta ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street στα 2,72 δολάρια ανά μετοχή, αναφορικά με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για κέρδη 2,56 δολαρίων (2,43 ευρώ) σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις.

    Οι ενεργοί χρήστες του Facebook, που αποτελούν ένα ουσιαστικό δεδομένο για τους διαφημιστές καταγράφηκαν στα 1,96 δισεκατομμύρια, ελαφρώς αυξημένοι από την εκτίμηση των 1,95 δισεκατομμυρίων χρηστών. Οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση καταγράφηκαν στα 2,94 δισεκατομμύρια, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Wall Street, κατά 30 εκατομμύρια χρήστες.

    Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα μειώσει τα κόστη της, ενώ πραγματοποιεί επενδύσεις σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των συστάσεων και των διαφημίσεων, ως ένδειξη ότι εργάζεται με συνέπεια για να έχει κέρδη. Παράλληλα προωθεί συστηματικά και τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της σχετικά με την οργάνωση του metaverse.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρχοντας του Twitter ο Έλον Μασκ! Εξαγοράζει την πλατφόρμα για 44 δισ. δολάρια (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles