13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους θα δοκιμάσει η Neuralink του Elon Musk

    Μια από τις εταιρείες του Elon Musk είναι και η Neuralink, η οποία, μετά από αρκετές προσπάθειες, πήρε την άδεια από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να δοκιμάσει διασυνδεδεμένα εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

    Το εν λόγω εγχείρημα έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης στο Twitter. Παρόλα αυτά, συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη δεν έχουν αποκαλυφθεί και προς το παρόν δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη βάση δεδομένων κλινικών δοκιμών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Ενώ οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ούτε επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν το γεγονός, η εκπρόσωπος Τύπου του FDA Carly Kempler ανέφερε σε ένα email ότι ο οργανισμός «αναγνωρίζει και κατανοεί» την ανακοίνωση της Neuralink.

    Η Neuralink σχεδιάζει chips που θα εμφυτεύονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να επιτρέπει επικοινωνία με υπολογιστές μέσω της σκέψης. Αναμένεται πάνω απ’ όλα να βοηθήσει παράλυτους, ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις. Η start-up θέλει κατόπιν να κάνει επαρκώς ασφαλείς και αξιόπιστες τις συσκευές ώστε να μπορούν να εμφυτεύονται σε ανθρώπους διατεθειμένους να δαπανήσουν χιλιάδες δολάρια ώστε ο εγκέφαλός τους να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ερευνητές στην Ελβετία δημοσίευσαν μια πρωτοποριακή μελέτη στο περιοδικό Nature, παρουσιάζοντας ένα εμφύτευμα που αποκατέστησε με επιτυχία την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, επιτρέποντας σε έναν παράλυτο άνδρα να στέκεται και να περπατά φυσικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Influencer λάνσαρε ΑΙ chatbot που επιτρέπει στους fans να βγουν “ραντεβού” μαζί της

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles