13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    EIT Digital 2022: Συνεργασία που προάγει την επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση για μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη

    Ο EIT Digital ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος με τίτλο “ΕIT Digital 2022″ για τις δράσεις του οποίου δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, έως τις 12 Μαΐου 2021.

    To EIT Digital 2022 είναι ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματικές ιδέες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν υπερπροηγμένης τεχνολογίας (Innovation Factory) καθώς και να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (Entrepreneurial Academy).

    Το πρόγραμμα EIT Digital 2022 κατευθύνεται από το EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, το πλαίσιο που προσδιορίζει τις πέντε περιοχές στις οποίες επικεντρώνει τη στρατηγική του: ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή ευημερία και ψηφιακή χρηματοοικονομική. Οι  περιοχές αυτές είναι νευραλγικές για την υποστήριξη μιας ισχυρής ψηφιακής Ευρώπης. Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 6 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2021. Η επιλογή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021. Οι δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2022 ενώ στόχος είναι η αυξημένη ανταπόκριση και από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

    Photo by @BrunoMaesPhoto

    Το EIT Digital Innovation Factory υποστηρίζει πανευρωπαϊκές ομάδες αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με την υποστήριξή του, επιλεγμένες δραστηριότητες θα ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του και θα λάβουν συγχρηματοδότηση για την έναρξη ή την ενίσχυση επιχειρήσεων και προϊόντων υπερπροηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας (deep tech).

    Η EIT Digital Entrepreneurial Academy παρέχει υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων και μαθημάτων με στοιχεία προσανατολισμένα στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να λάβει προτάσεις για το Master School, το Professional School και το Summer School.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του EIT Digital, Willem Jonker, δηλώνει: «Το οικοσύστημα του EIT Digital έχει την ευχέρεια να συμβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία (European Digital Decade). Ελάτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκές ψηφιακές λύσεις με παγκόσμια επίδραση. Συνεργαστείτε  μαζί μας για την παροχή προγραμμάτων επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ενισχύουν την Ευρώπη με ψηφιακά ταλέντα και δεξιότητες. Εν ολίγοις, ας δημιουργήσουμε μαζί μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη».

    Ο EIT Digital έχει επί του παρόντος πάνω από 300 συνεργάτες από επιχειρήσεις και βιομηχανία, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς, επενδυτικούς και δημόσιους τομείς. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 370 νεοσύστατες και ανερχόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και έχει εγγράψει περίπου 3.000 εκπαιδευόμενους από επιχειρήσεις.

    Μεταξύ αυτών που συζητούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με τον EIT Digital, συγκαταλέγονται περίπου είκοσι επιχειρήσεις και φορείς που εδρεύουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως κάποια τμήματα πανεπιστημίων και τεχνολογικά ή επιχειρηματικά ινστιτούτα. Ο EIT Digital ευελπιστεί και εργάζεται για να αυξηθεί κατά πολύ ο κατάλογος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από την Ελλάδα.

    Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ψηφιακό οικοσύστημα καινοτομίας και εκπαίδευσης. Συνεισφέρετε στο “EIT Digital 2022”. Δείτε λεπτομέρειες στο eitdigital.eu/eitdigital2022.

    Σχετικά με τον EIT Digital

    Πιστεύουμε στη δημιουργία και τη διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής ψηφιακής Ευρώπης, δίκαιης και βιώσιμης, χωρίς αποκλεισμούς, που στοχεύει στην παγκόσμια επίδραση της ευρωπαϊκής καινοτομίας η οποία τροφοδοτείται από επιχειρηματικό ταλέντο και ψηφιακή τεχνολογία.

    Ενσαρκώνουμε το μέλλον της καινοτομίας κινητοποιώντας ένα πανευρωπαϊκό, πολυπαραγοντικό οικοσύστημα ανοιχτής καινοτομίας, αποτελούμενο από κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες, ΜΜΕ, νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα. Μέσα σε αυτό το οικοσύστημα, φοιτητές, ερευνητές, μηχανικοί, επιχειρηματίες και επενδυτές, καθορίζουν την τεχνολογία, το ταλέντο, τις δεξιότητες, τις επιχειρηματικές και τις κεφαλαιακές ανάγκες της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

    Οικοδομούμε την επόμενη γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων, ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και εκκολάπτουμε ψηφιακά επιχειρηματικά ταλέντα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να βρίσκονται στην αιχμή της ψηφιακής καινοτομίας, παρέχοντάς τους τεχνολογία, ταλέντα και αναπτυξιακή υποστήριξη.

    Ο EIT Digital είναι μια Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). O EIT Digital χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.eitdigital.eu.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles