24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Εκπληκτικό! Το μελάνι γι’ αυτά τα έργα τέχνης είναι φτιαγμένο από ατμοσφαιρική ρύπανση

    Τι θα λέγατε αν η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούσε να μετατραπεί σε… τέχνη; Πόση ομορφιά θα μπορούσε να κρύβει, αλήθεια;

    1

    Μπορεί να μην το είχατε φανταστεί ποτέ, ωστόσο ένας απόφοιτος του MIT, ο Ινδός Anirudh Sharma δημιούργησε μία λύση που μπορεί να μετατρέψει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων σε… μία μαύρη χρωστική ουσία που μπορεί να αξιοποιηθεί για καλλιτεχνικούς σκοπούς.

    KAALINK

    Η εταιρεία του, Graviky Labs, χρησιμοποιεί μία συσκευή που ονομάζεται KAALINK και μπορεί να προσαρμοστεί στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων και να “αιχμαλωτίσει” την αιθάλη που εκπέμπουν. Μέσα σε 45 μόλις λεπτά, μπορεί να τη μετατρέψει στο Air-Ink που μπορεί να γεμίσει ένα “μαρκαδόρο”.

    AIR-INK

    Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία βέβαια, υποβάλλεται σε μία σειρά από διαδικασίες για να απομακρυνθούν τα βαρέα μέταλλα και οι καρκινογόνες ουσίες.

    Η Graviky Labs συνεργάζεται με την κατασκευάστρια μπύρας από την Ασία, Tiger, ώστε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μπορέσουν να δοκιμάσουν το μελάνι στις δημιουργίες τους. Τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει είναι εντυπωσιακά, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

    2

    4

    3

    5

    Η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση για το “οικολογικό” της project και μέσω του Kickstarter, όπου ήδη έχει καλύψει το ποσό που ζητούσε. Για έναν μαρκαδόρο, μπορείτε να ζητήσετε χρηματοδότηση 25 δολάρια και για ένα σετ 50 δολάρια.

    https://www.kickstarter.com/projects/1295587226/air-ink-the-worlds-first-ink-made-out-of-air-pollu

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles